0

Ik ben dol op bakken! En hoe leuk is het dan als je voor deze blogpost weer even los mag gaan omdat het Het Makkelijke Bakboek van Rutger van Den Broek getest moest worden. Nu hebben wij in de winkel natuurlijk alles binnen handbereik om het je heel gemakkelijk te maken maar met dit boek van Rutger hoef je niet per se allerlei apparatuur in huis te hebben. Oké, een oven en handmixer zijn wel handig. Het hele boek staat vol met allerlei lekkers dus het was wel lastig kiezen.

Ik ben aan de slag gegaan met 2 recepten waarvan je er 1 hieronder vindt. Het andere recept was de blondies met pecannoten. Nou die hebben niet langer dan 1 uur op het aanrecht gestaan, zo lekker waren ze!

Het recept van de olijfoliecake met tijm en citroen vind je hieronder en ook deze cake was verrukkelijk! Een echte aanrader dus dit boek!

Ingredienten voor 14/15 plakken:

  • 180 gram witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • ¼ tl zout
  • 135 ml. olijfolie (ik gebruikte de Betis bakolie)
  • 100 ml. volle yoghurt
  • 225 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 ½ tl verse tijmblaadjes, fijn gehakt.

Verder nodig:

  • olijfolie, om in te vetten
  • 2 el volle yoghurt
  • 125 gram poedersuiker
  • verse tijmblaadjes
  • schijfjes citroen

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm van 25 centimeter in met olijfolie en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.
  • Doe alle ingredienten - behalve de tijm - in een kom en klop deze met een handmixer of een garde. Mix het beslag niet te lang. Als het glad is, is het goed. Meng tot slot de tijmblaadjes door het beslag en schep het in de vorm. Strijk de bovenkant glad.
  • Bak de cake in 55-70 minuten gaar en goudbruin. Test of de cake gaar is met een sateprikker. Laat de cake 5 tot 10 minuten afkoelen en haal hem uit de vorm (met het bakpapier). Laat de cake verder afkoelen op een rooster.
  • Meng de yoghurt met de poedersuiker tot een glad glazuur en bestrijk de afgekoelde cake hiermee. Bestrooi dit met tijmblaadjes en de schijfjes citroen.

Klaar! Geniet ervan; wij zijn benieuwd wat jouw favoriete baksels zijn. Laat je het ons weten in een commentaar onder dit bericht?

Reacties op blog

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.