0

COMFORTFOOD OP ZIJN BEST

Elke week komen mijn ouders bij ons eten. De ene week kookt mijn moeder, de andere keer zijn wij aan de beurt. En omdat wij enorme fan zijn van Masterchef Australie (helaas is het seizoen net afgelopen), worden er aan tafel keihard cijfers uitgedeeld voor het bereide gerecht. Ik heb wel eens en misser gehad en de 5-en vlogen direct om mijn oren. Zo niet deze keer (gelukkig). Voor dit heerlijke gerecht kreeg ik een dikke 8. Omdat we de laatste tijd meer vega zijn gaan eten, was het dit keer ook een gerecht zonder vlees. Vol met groenten, noten en kaas. Misschien niet helemaal een gerecht voor jou als je je had voorgenomen in januari iets minder calorieen tot je te nemen. Maar vergeet je zelf ook niets eens te verwennen! 

 Ingredienten voor 6 personen:

  • 500 gram Manicotti pasta
  • 1 flespompoen
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook in plakjes of geperst
  • 3 venkels
  • Bosje salie
  • 2 handjes walnoten gehakt
  • Chilivlokken
  • 750 ml. volle melk
  • 125 gorgonzola (de lekkere pittige)
  • 70 gram bloem
  • 70 gram roomboter
  • Betis bakolie
  • 75 gram parmezaan

 

Wat te doen:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de flespompoen in vierkante stukjes en de uien in ringen. Leg alles op een bakplaat waarop je een stuk bakpapier hebt gelegd. Doe er de Betis bakolie bij, zout en peper, chilivlokken en de salie (houdt zo’n 10 blaadjes over voor de garnering). Zet het voor zo’n 20 minuten in de oven.

Pompoen in oven

Kook ondertussen de pasta volgens de kortste tijd op de verpakking (gaat toch nog de oven in). Ik heb gekozen voor Manicotti omdat ik deze niet alleen lekker van smaak vind, maar door de ribbels houdt ie lekker de saus vast en blijft lekker stevig in ovengerechten.

Fruit ondertussen ook de knoflook aan met de Betis olijfolie in een grote koekenpan of braadslede en bak de venkel aan. Zodra die begint te kleuren kun je het uitzetten. Ik gebruik hiervoor de Classic Braadslede omdat deze daarna in de oven geschoven kan worden.

Laat de roomboter smelten in een pan met dikke bodem (bijvoorbeeld een Demeyere sauspan), als deze licht begint te kleuren doe de bloem erbij en laat deze zo’n 2 minuten bakken in de boter (heel belangrijk). Giet nu scheutje voor scheutje de melk erbij en blijf met een garde goed roeren totdat je een mooie dikke saus hebt zonder klonten. Roer dan de gorgonzola erdoor.

Voeg nu alles samen in de braadslede. De venkel zat er al in, doe de pasta erbij, de pompoen, de saus en de walnoten (houdt daar nog een klein beetje van apart om over de pasta te strooien als deze uit de oven komt). Strooi de parmezaan eroverheen en leg de salieblaadjes erop. Doe het in de oven. Als alles nog goed warm is, hoeft het maar 10 minuten is het meer afgekoeld verleng de tijd dan naar 20 minuten. Haal je gerecht uit de oven en strooi de achtergebleven walnoten erover. Smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties op blog

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.