0

WEER IN HET GAREEL!

Vorige week was het wel een heel erg leuke week! We waren natuurlijk begonnen in Frankfurt waar we weer heel veel leuke produkten hebben ingekocht. Maar naast dat is het ook altijd gezellig en hebben we 2 avonden heerlijk gegeten bij een Italiaan en een Japanner.

Overzicht frankfurt

Daarna mocht ik nog een paar dagen skieen in Oostenrijk en dat was ook heerlijk. Zowel het skieen als alle schnitzels, aperol Spritz, choco met slagroom, apfelstrudel; we hebben erg genoten! Nog een tip voor een hotel op de piste: Spielberghaus in Saalbach! 

Maar nu terug in het gareel en dan met name wat betreft eten en sporten. Dus lekker gezond eten en even minder alcohol. En weer elke dag proberen te bewegen! Wel een vereiste is, dat wat ik eet, wel lekker moet zijn. En zo kwam ik op dit gerecht. Geinspireerd door een blog dat wij allemaal graag volgen halfbakedharvest, echt een aanrader!

FETTUCCINE MET GEROOSTERDE BLOEMKOOL EN HUMMUSSAUS

Onze hero of the week is deze week de Filotea Fettuccine. Een heerlijke pure en zachte pasta met meer dan 30% eieren! We gebruiken deze pasta niet alleen voor Italiaanse gerechten, maar ook voor Aziatische recepten met noedels. Maar gister maakte ik dit pastagerecht met geroosterde bloemkool en gezonde humussaus. En lekker dat ie was! Sowieso is bloemkool roosteren echt een stuk lekkerder dan bloemkool koken. Als je het nog nooit gedaan hebt, doen! Supermakkelijk en zo klaar!

 Ingrediënten voor 4 personen:

Fettuccine met geroosterde bloemkool

 To do:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en leg ze op de bakplaat. Strooi er 1½ theelepel Happy Roots kruiden over, een scheut olijfolie en wat zout. Even husselen en dan de bloemkool voor ongeveer 20 minuten in de oven zetten (is beetje afhankelijk van de grootte van je roosjes, dus proef even na 15 minuten of het voor jou gaar genoeg is).
  • Zet ondertussen een pan water op het vuur voor de pasta en kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Check het wel, want de Italianen houden van heel erg al dente pasta. Bewaar sowieso 1 kop van het gekookte water!
  • Fruit een ui aan in een hapjespan met 1 el Betis bakolie en 1 eetlepel roomboter, totdat het lekker gaat caramaliseren. Doe er daarna de knoflookteentjes bij en fruit deze ook aan.
  • Voeg vervolgens de humus toe, het citroensap en een deel van het gekookte pastawater. Voeg net zoveel water toe voor de gewenste dikte van je saus. Doe de parmezaan erbij.
  • Doe erna de pasta en de bloemkoolroosjes erbij en bedek alles met een laagje van de saus.
  • Maak het gerecht af met zout en peper naar smaak, de gehakte walnoten, eventueel nog wat geraspte kaas en wat verse peterselie of basilicum (helaas was ik die vergeten te kopen en staat dus niet op de foto).
  • Geniet!!!

PS: de foto is misschien niet heel erg fancy (en mist overduidelijk het groensignaal :-), maar laat je er niet door weerhouden!

 

Reacties op blog

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.