0

NIEUW: EMILE HENRY TAARTVORMEN
Zo hé, wat hebben wij veel binnengekregen de afgelopen week. Ingekocht op de afgelopen beurzen, toen we allemaal nog niets wisten dat een maand later de wereld compleet op z'n kop stond. We zijn dan nu met z'n allen ook heel erg druk bezig om ook alle produkten op onze website te zetten, zodat je ze ook - als je dat prettiger vindt - thuisbezorgd kan krijgen.

Toen deze taartvormen van Emile Henry vandaag binnenkwamen, moest ik er gelijk een 28 cm. schaal meenemen om te testen. En dat is goed bevallen! Ik maakte een hartige taart en deze kwam er perfect uit! En hij was nog lekker ook. De schaal is van hoogwaardig aardewerk, lekker diep en is ook nog eens mooi op tafel. Zoals beloofd het recept!

HARTIGE TAART MET AUBERGINE EN GECARAMELISEERDE UI (4 personen)

Ingredienten:

  • 1 rol bladerdeeg
  • 3 aubergines (in plakjes en die voor de helft of in kwarten)
  • 3 rode uien (in dunne halve ringen gesneden)
  • 1 el roomboter
  • 1 el Betis bakolie + voor over de aubergines
  • 1 el balsamico maturato
  • 1 el appelstroop
  • 3 knoflookteentjes, geplet
  • chilivlokken (net zoveel als jij lekker vindt)
  • pijnboompitjes (3 eetlepels)
  • zongedroogde tomaatjes (ik had deze zelf gemaakt in de WMF voedseldroger), gebruik je een potje, gebruik dan ongeveer 1/3.
  • 1/2 stukje zachte geitenkaas
  • 4 eieren
  • 1 bakje ricotta
  • zout/peper
  • basilicum
  • pittige geraspte kaas (ik had zelf een heerlijke blauw geaderde geitenkaasje van de kraam van Wipprecht die op de markt staat, die ik in plakken had geschaafd)
  • 4 verse Tasty Tom tomaatjes

 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Allereerst fruit de uien ongeveer 5 tot 10 minuten aan in de roomboter en bakolie. Voeg daarna de balsamico en appelstroop toe en laat het nog zo'n 20 minuten op een laag pitje staan totdat ze lekker zacht zijn.
  • Doe de aubergines met een flinke scheut olijfolie, zout, de 3 knoflookteentjes en de chilivlokken op een bakplaat of in een grote braadslede. Zet deze in de oven voor ongeveer 25 minuten. Voel even of ze zacht zijn, dan zijn ze klaar (niet karton-achtig, dan moeten ze nog even door). 
  • Doe de bladerdeeg in de vorm. Bij het bladerdeeg zit altijd bakpapier meegerold, die gebruik ik ook.
  • Leg de uien erop en strooi daarna de pijnboompitten hierover.
  • Leg daarop weer de aubergine en de zongedroogde tomaatjes.
  • Verkruimel de zachte geitenkaas hierover.
  • Klop de 4 eieren met de ricotta in een mengkom, voeg zwarte peper en zout toe en giet dit mengsel over de taart.
  • Leg daarboven de in plakjes gesneden tomaat en eindig met de geraspte kaas.
  • Zet de taart in de oven voor 45 minuten en klaar is t-ie. Even laten afkoelen, dan snijdt het makkelijker.

Terwijl de taart in de oven stond, maakte ik nog even snel een salade van babyspinazie, zongedroogde tomaatjes, de andere helft van het zachte geitenkaasje en pijnboompitjes. Afmaken met My Olive Tree olijfolie en de heerlijke nieuwe balsamico met appel van Greenomic.

Eet smakelijk!

 

Reacties op blog

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.