3

31 JANUARI T/M 3 FEBRUARI 2019 STEFANIA BALDUCCI BIJ K'OOK!

UPDATE: met veel plezier laten we jullie weten dat we voor de zondag een extra workshop hebben ingelast! We starten om 11.00 uur en gaan een heerlijke Italiaanse lunch maken. Dus heb jij zin om  je Italiaanse kookskills te trainen (en daarna natuurlijk alles wat je gemaakt hebt, lekker op te eten), meld je dan snel aan. Het menu (en het programma van de overige dagen) vind je hieronder. Neem gezellig je vrienden, vriendinnen en/of familie mee!

Wat zijn we blij dat Stefania Balducci van kookstudio Pasta al Pesto, uit Toscane, voor het 7e jaar naar Wormerveer afreist. Stefania heeft het koken geleerd van haar nonna en gelooft heel erg in puur koken met produkten van het seizoen. In Montefioralle ontvangt zij het hele jaar door gasten uit de hele wereld die bij haar het pure Italiaanse eten leren maken. Tijdens onze vakanties naar Italië zijn we diverse malen naar Stefania gegaan en elke keer was het een feestje. Alles klopt. De gezellige keuken, de ingrediënten, de geur, de gedekte tafel, het raam met het wapperende gordijn waar een Toscaanse windje doorheen komt, de muziek en natuurlijk - en het belangrijkste - Stefania zelf! Een echtje feestje om daar te zijn. Als Stefania bij ons in de winkel is, wanen wij ons ook terug in die keuken in Italië. 

Kookstudio Pasta al Pesto - Toscane - Stefania Balducci

WORKSHOPS

Eind januari/begin februari geeft ze verschillende workshops waaronder een dinerworkshop op 31 januari, workshops van 2 uur op vrijdag 1 februari, korte workshops van 1 uur op zaterdag en een lunchworkshop op zondag 3 februari.  Onderstaand vind je het programma. Je kunt je hiervoor opgeven door te mailen naar [email protected], te bellen naar 075-622 78 60 of natuurlijk langs te komen in de winkel. Geef je snel op want we weten uit ervaring dat de workshops snel volzitten!

Stefania Balducci

PROGRAMMA:

Donderdag 31 januari (aanvangsttijd rond 17.30 uur)

Op donderdagavond maken jullie samen met Stefania het volgende menu:

  • Quiche van Scamorza (Italiaanse kaas) en paprika
  • Gnocchi met pompoensaus
  • Kip met marsala en een aardappelgerecht
  • Bessen- en amandelcake

De prijs van deze workshop is 95 euro, incl. wijn, koffie/thee, kookboek en schort. (Nog 1 plekje vrij.)

Vrijdag 1 februari (workshops van 2 uur, kosten 40 euro)

  • 11.00 - 13.00 uur / Gnudi met boter/saliesaus en Toscaans stoofgerecht (nog 5 plekjes vrij)
  • 14.00 - 16.00 uur / Verse ravioli met gegratineerde venkel (nog 3 plekjes vrij)
  • 17.00 - 19.00 uur / Verse pasta met pesto en tiramisu (vol)

Zaterdag 2 februari (workshops van 1 uur, kosten 20 euro)

  • 11.00 - 12.00 uur / Div. soorten bruschetta's (vol)
  • 13.00 - 14.00 uur / Verse pasta en saus (vol)
  • 15.00 - 16.00 uur / Bruschetta + saus van pompoen en geitenkaas (vol)
  • 17.00 - 18.00 uur / Verse pasta met tomatensaus (nog 3 plekjes vrij)
Zondag 3 februari (lunchworkshop, aanvang 11.00 uur)
Zondag maken jullie samen met Stefania een heerlijke Italiaanse lunch, bestaande uit 3 gangen.
  • Verschillende soorten bruschetta's
  • Verse tortelloni met pompoenvulling en Italiaanse worstjes gerold in groenten (involtini)
  • Chocolademousse
De prijs van deze lunchworkshop is 70 euro, incl. 2 glazen wijn en koffie en thee. (nog 5 plekjes vrij)

Reacties op blog

Gereviewd door Marcel van der Laan

posted on Jan 19, 2007
Wil me graag aanmelden voor de cursus verse pasta en saus op 2 februari van 13:00 tot 14:00

Gereviewd door Annebijn Leenaars

posted on Jan 19, 2024
Ik zou graag de workshop bruchetta en saus van pompoen met geitenkaas willen volgen op zaterdag 2 febr van 15 tot 16 uur.

Gereviewd door Annebijn Leenaars

posted on Jan 25, 2019
Ik zou naast de workshop op zaterdag bruchetta maken (15-16 uur)ook wel meedoen met de pasta maken met tomatensaus van 17-18 uur. Ik hoor graag of dat lukt?

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.