0

TWEE KOOKWINKELS DIE SAMENWERKEN? ‘WIJ ZIJN GEEN CONCURRENTEN MAAR FIJNE COLLEGA’S'

Irma en Britt van Kookwinkel Van den Hurk en Anne en Karen van K'OOK! uit Wormerveer, twee kookwinkels op 130 kilometer afstand van elkaar. Hoe kunnen zij nou samenwerken?

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen? “We ontmoetten elkaar tijdens een beurs in Chicago.”

Hoe kwamen jullie op het idee om samen te gaan werken?

Op de beurs in Chicago hadden we gelijk een leuke klik. Ons assortiment komt voor een groot gedeelte overeen en we houden er beiden van om te zoeken naar bijzondere merken en produkten. De afgelopen jaren hebben we dan ook regelmatig samen ingekocht, reclame-uitingen gemaakt en vaak gebeld om even te sparren over de uitdagingen in onze winkels. Als we alle drie naar dezelfde beurs gingen dan zorgden we ervoor dat we even samen een hapje gingen eten om onze ideeën uit te wisselen over onze winkels.

We zijn ook altijd bezig om leuke activiteiten voor onze winkels te bedenken en omdat we ver van elkaar vandaan zitten, kunnen we best onze activiteiten met elkaar delen! Zo is het Italiaanse weekend met Stefania Balducci een goed voorbeeld, zowel in Eersel als in Wormerveer heeft zij al een aantal jaar heerlijk gekookt met en voor onze klanten. Samen willen we in de toekomst nog meer leuke activiteiten voor onze klanten bedenken en uitvoeren!

Hoe verschillend zijn jullie winkels? Fysiek zien onze winkels er totaal anders uit. Van den Hurk zit in een pand van voor 1900 met alle charme van een oud pand maar ook de uitdagingen van een oud pand. Karen en Anne hebben een nieuw, modern winkel pand met een industriële uitstraling. Ons assortiment heeft daarentegen heel veel overeenkomsten. We houden alledrie van mooie en kwalitatief goede produkten die je niet op elke hoek van de straat vindt.

Zijn jullie weleens jaloers op elkaar? Jaloers is een te groot woord, we bewonderen juist elkaars originaliteit om op te vallen als winkel, zowel online als offline.

Vertel eens iets meer over jullie samenwerking. In de vorm van een wekelijkse column houden we elkaar op de hoogte van onderwerpen die ons en onze klanten bezighouden. We geven daarin tips, recepten en vertalen het door naar onze winkelvloer.

Zo krijg je een leuke wisselwerking tussen onze winkels en de ideeën van onze teams. Want voor ons geldt, ook de input van onze medewerkers is super belangrijk.

Reacties op blog

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.