0

WE NEMEN JE MEE OP ONZE ZOEKTOCHT…

DE BEKENDE MERKEN

Bij K’OOK! zijn we altijd op zoek naar produkten en merken die onderscheidend zijn. Het belangrijkste vinden we kwaliteit en als het even kan vinden we het ook fijn als het er nog eens mooi uitziet. Natuurlijk hebben we merken bij ons in de winkel die je ook bij andere (kook)winkels  vindt, zoals Le Creuset, Demeyere, Staub, Global, Magimix, Zwilling, ASA, Bitz etc. Etc. Deze merken verkopen we vanwege de kwaliteit en het zijn stuk voor stuk produkten waar je het koken een stuk plezieriger mee maakt. We hebben gister weer een aantal nieuwe produkten ingekocht, waaronder een prachtige nieuwe serie kookpannen van Demeyere, perfect voor koken op inductie.

 

DE ONBEKENDE MERKEN ZIJN DE KRENTEN IN DE PAP

Daarnaast proberen we ook altijd merken in de winkel te hebben die niet iedereen heeft. Ook hier staat de kwaliteit voorop, direct gevolgd door design. Hoe komen we dan aan die produkten? Allereerst gaan we veel naar beurzen, in binnen- en buitenland. Zo zijn we de afgelopen weken naar de Show-Up en de Najaarsbeurs geweest, en staat onze trip naar Frankfurt voor februari 2020 ook weer geboekt. Daar vind je de grootste beurs op ons vakgebied. Daar speuren we juist naar die merken die niet iedereen heeft. Dat is op zo’n grote beurs best lastig… Maar soms wil het lukken! Zo vinden we daar dit voorjaar het merk Linen Tales. Prachtige linnen theedoeken en tafelkleden in mooie kleurenen prints. En hebben we op de Show Up weer In-Petto ingekocht (je weet wel van die mooie Portugese ovenschalen) en Rig-Tig (mooie Skandinavische keukenhulpen).

Linen Tales

 

SPEUREN, SPEUREN, SPEUREN

Maar de echt unieke merken vinden we door heel veel te speuren. En dan met name in het buitenland. Op onze vakanties in het buitenland gaan we altijd naar lokale winkels. Zo hebben we al heel wat olijfolie naar Nederland gehaald én waren we de 1e in Nederland die Filotea pasta uit Italië had.

Via de Amerikaanse site Food52 (neem er eens een kijkje, maar dan snel weer terugkomen naar ons ;-) ) kwamen we aan GIR, de meest fijne siliconen keukenhulpen die er zijn. En vonden we eindelijke leuke ronde tafelkleden van Magic Linen.  Eén van de laatste aanwinsten is een heerlijke olijfolie uit Griekenland; My Olive Tree

My Olive tree produkten

Ook gezien op een site van een Amerikaanse olijfoliewinkel, daarna gezocht naar de Griekse site en gevonden! Sinds dit voorjaar voeren wij als enige in Nederland dit merk olijfolie. Nieuwe oogst, mooi groen en heerlijk van smaak! En niet onbelangrijk – super mooi verpakt. Het verhaal achter deze olijfolie is ook mooi en de olie wordt lokaal geproduceerd door een Griekse familie. Naast de olijfolie hebben we ook olijven en heerlijke tapenades van My Olive Tree. Woon je in de buurt van Wormerveer, kom langs in de winkel en proef! Alle andere mensen die niet zo dichtbij wonen; vertrouw ons op onze bruine ogen, en bestel ‘m gerust via onze site. Je krijgt er geen spijt van, beloofd! De eigenaar Panos komt hopelijk nog dit najaar naar onze winkel om jullie kennis te laten maken met de olijfolie en de Griekse keuken. Houd onze site in de gaten!

Reacties op blog

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.