Deze week maken we een salade van sperziebonen met nduja, gebakken tomaatjes en burrata. Nduja is een pikante Italiaanse smeerbare worst van varkensvlees en rode pepers die zelfs in kleine hoeveelheden een ware smaakexplosie oplevert. Heel lekker met zoete tomaatjes en romige burrata. Door de tomaatjes zachtjes te bakken krijg je een soort saus die je perfect met het brood kunt oplepelen. Lekker!

Waar je deze smaakmaker nog meer in kunt gebruiken? Probeer ook eens in sauzen, risotto, op tosti’s en pizza’s.

Sperziebonen met nduja, tomaat & burrata

Bereidingstijd 25 min.

Ingrediënten voor 4 personen

2 el Betis Spaanse bakolijfolie

1 ui (gesnipperd)

1 el nduja

400 g cherrytomaatjes (gehalveerd)

400 g sperziebonen (schoongemaakt)

2 el K’OOK! rode wijnazijn (fles 225 ml)

3-4 takjes verse oregano (blaadjes fijngesneden)

100 g gemengde sla

1 bol burrata

1 (desem) brood

1 Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui met de nduja 5 min. op matig vuur. Roer af en toe. Leg de tomaatjes met de snijkant naar beneden in de pan en bak 10 min. op matig vuur zonder te roeren.

2 Kook ondertussen de sperziebonen in ca. 8 min. beetgaar. Giet af en spoel lauw onder koud stromend water.

3 Meng de azijn en oregano door het tomatenmengsel en schep om met de sperziebonen. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groente met de sla en burrata over diepe borden en serveer met het brood.

Lekker met de K’OOK! basilicumolie. Besprenkel de salade met een beetje van deze heerlijke olie.

Variatietips Vervang de sperziebonen door gebakken venkel en groene asperges.

Laat het brood achterwege en schep de groente om met pasta, gnocchi of (cannellini) bonen.

Bewaartip bewaar het potje Nduja na openen in de koelkast.

  • K'OOK! rode wijn azijn Chianti
    K’OOK! – rode wijnazijn Chianti – 225 ml
    6,95
  • 'Nduja - 90 gr
    ‘Nduja – 90 gr
    6,95
  • Betis - bak olijfolie - K'OOK!
    Betis – Spaanse bakolijfolie – 946 ml
    Product in de uitverkoop
    13,95
  • K'OOK! - basilicumolie - 0,2 liter
    K’OOK! – basilicumolie – 0,2 liter
    8,75

Reacties op blog

Ja lekker hé Marijke! Omdat het gerecht best "rijk" is door de nduja, burrata, brood en olijfolie hebben wij voor 1 bol gekozen. Maar meer mag natuurlijk altijd. Geniet er in ieder geval van!

Klinkt verrukkelijk. Maar is 1 bol burrata niet een beetje weinig voor 4 personen? Of is het meer een lunchgerecht?

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.