Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Deze week is dat kip in pindasaus met sperziebonen en rijst. De pindasaus maak je eenvoudig zelf met de lichtpittige Zaanse sambal, een scheut Gimber, pindakaas, ketjap en kokosmelk. Serveer met extra sambal, wat gebakken uitjes en pinda’s. Een erg lekker begin van de week al zeggen we het zelf 😉

Kip in pindasaus met sperziebonen & rijst

Bereidingstijd 25 min.

Ingrediënten voor 4 personen

300 g rijst (bijv. pandan of basmati)

4 kaffir limoenblaadjes (diepvries) (optioneel)

1 el bakolijfolie (blik, 946 ml, Betis)

1 ui (gesnipperd)

500 g kipfilet (in stukjes van 2 cm)

2 el Zaanse sambal (potje 165 ml)

200 g pindakaas met stukjes

4 el ketjap manis

200 ml kokosmelk

20 ml Gimber

500 g sperziebonen (schoongemaakt)

125 g taugé

1 Kook de rijst met 2 limoenblaadjes (optioneel) volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat staan.

2 Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de kip en sambal toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3 Voeg de pindakaas, ketjap, kokosmelk, Gimber, 200 ml heet water en de rest van de limoenblaadjes (optioneel) toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes garen. Roer af en toe. Kook ondertussen de sperziebonen in ca. 7 min. beetgaar.

4 Serveer de kip in pindasaus met de rijst, sperziebonen, taugé en extra sambal.

Lekker met gebakken uitjes, selderij, limoen en gehakte pinda’s.

Variatietip: gebruik in plaats van sperziebonen, snijbonen of broccoli.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *