Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Deze week maken we een pasta pesto met ricotta uit de oven. Door de ricotta te roosteren in de oven wordt de kaas veel steviger en de toevoeging van het bijzondere dille & citroenzout van The Spice Tree geeft extra pit.

De pistachepesto van Filotea is een speciaal smaakbommetje op zich en past natuurlijk perfect bij pasta. Met de snij- en tuinboontjes erdoor zet je een lekkere groenterijke pastamaaltijd op tafel.

Pasta pesto met groene groente & ricotta uit de oven

Bereidingstijd 40 min.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 ricotta (250 g)

The Spice Tree dille & citroen zoutmolen

2 el Spaanse Betia bakolijfolie

50 g panko (Japans broodkruim)

300 g Sandro Desii Manicotti pasta

400 g snijbonen (in schuine stukken van 2 cm)

300 g tuinboontjes (diepvries)

1 potje Filotea pistachepesto

Vuurvaste ovenschaal

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Stort de ricotta in een vuurvaste ovenschaal, bestrooi met wat dille & citroenzout en besprenkel met 1 el olie. Bak 30 min. in het midden van de oven.

2 Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de panko in ca. 10 min. op matig vuur goudbruin. Roer regelmatig. Neem uit de pan en breng op smaak met het dille & citroenzout.

3 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Kook ondertussen de snijbonen in ca. 8 min. beetgaar. Voeg na 3 min. de tuinboontjes toe.

4 Meng de pasta, bonen en pesto in een ruime kom. Voeg wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Verdeel over diepe borden en breek de ricotta in stukjes erover. Bestrooi met wat krokant broodkruim en serveer.

Lekker met basilicum, citroenrasp en een partje citroen.

Tip: Het krokante broodkruim kun je een luchtdicht een paar dagen bewaren. Het is ook erg lekker over een salade of gebakken vis.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *