Makkelijke maandag 14 november ingredienten

Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept.

Vandaag maken we een pittige Italiaanse versie van de klassieke witlof met ham en kaas uit de oven. Voor dit supersimpele recept bak je eerst gnocchi met de aglio olio peperoncino specerijen van Epic Spice. Heerlijk uitgesproken met chilipeper en knoflook. Erop witlof die je omwikkelt met mortadella en erover de heerlijk rijke en pikante arrabbiata tomatensaus van Italianavera. Mozzarellabolletjes en verse tijm erop en de oven doet de rest! Benieuwd naar het recept?

Witlofschotel arrabbiata met mortadella & gnocchi

Bereidingstijd 10 min. + 45 min. oventijd

Ingrediënten voor 4 personen

500 g gnocchi

1 ½ tl Epic Spice aglio olio peperoncino melange

2 el Betis bakolijfolie + extra om te bestrijken

4 stronken witlof

8 plakjes mortadella (ca. 100 g)

1 fles Italianavere arrabbiata tomatensaus

2 bakjes uitgelekte mini mozzarellabolletjes

50 g rucola

Grote ovenschaal

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de gnocchi om met de aglio olio specerijen en de olie. Verdeel over de ovenschaal en bak 10 min. in de oven.

2 Snijd ondertussen de onderkant van de witlof en halveer de stronken. Wikkel elke witlofhelft in een plak mortadella.

3 Neem de gnocchi uit de oven en leg de witlofhelften erop. Schenk de tomatensaus erover en verdeel de mozzarellabolletjes over de saus. Bak ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

4 Serveer de schotel met de rucola.

Lekker met olijven.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *