Afgelopen zaterdag maakten we heerlijke dips om te laten proeven. We deden dat in de allerkleinste Magimix: Le Micro. Superhandig voor bijv. een snelle dip, even je koekkruimels of noten crushen. We hebben alle dips voor je op een rijtje gezet zodat je ze ook thuis kunt maken.

Renée’s dip:

  • 350 gram kikkererwten, uitgelekt
  • 70 gram Belazu rose harissa
  • citroensap naar smaak
  • 1 teentje knoflook
  • 140 gram tahin
  • 3 eetlepels olijfolie (bijv. Sicilie)

Doe alles in Le Micro (let op dat je deze tot de 2/3 kunt vullen, dus eventueel in delen doen) en pureren. Mocht je de dip wat smeuiiger willen, voeg dan nog wat olijfolie of een scheutje water toe. Of eventueel wat citroensap, let op dan wordt het wel wat zuurder.

Demi’s dip:

  • 1/2 blik artisjokharten (de andere helft kun je lekker door een pastasalade of -saus doen).
  • 75 gram bladspinazie fijngehakt
  • 50 ml. Griekse yoghurt
  • 50 ml. Zaanse mayo
  • 60 gr. roomkaas of roomkaas light
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1 1/2 eetlepel chilisaus
  • 25 gr geraspte Parmezaanse kaas

Alles pureren, behalve de spinazie. Deze roer je er later doorheen. Aftoppen met wat chilisaus, dippen maar!

Anne’s dip:

  • 125 gr. doperwten
  • 3 takjes verse munt
  • 1 lente-uit
  • 65 gr. feta
  • olijfolie (Foggia)

Alles in de Le Micro, en pureren maar. NB: je kunt zelf uitkiezen hoe smeuiig je het wilt hebben. Hoe meer olijfolie hoe smeuiiger, dus begin met een scheutje. Vind je het te droog, voeg dan nog wat toe!

Marije’s dip:

  • 1/2 zak rucola
  • 40 gr grana padano
  • 1/2 teen knoflook
  • scheut olijfolie (Umbrië)
  • half handje pijnboompitten
  • peper/zout naar smaak

Alles in Le Micro, pureren en klaar is je lekkere rucoladip!

Karen’s dip:

  • 150 gr zongedroogde tomaten incl. de kappertjes en knoflook (als er geen knoflook in zit, dan 1/2 teentje toevoegen).
  • 2 el olie uit de zongedroogde tomaten
  • 1/2 plak feta
  • 1/2 plantje basilicum
  • sap van een halve citroen, maar begin voorzichtig, voeg toe als je het wat zuurder wil
  • klein handje pijnboompitten
  • eventueel wat extra olijfolie om het smeuiiger te maken (ik gebruikte de Umbrië)

Alles in de Le Micro, pureren en dippen maar!

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *