Tijdens ons bezoek bij Scanpan kregen we bij de koffie deze te lekkere cinnamon rolls. We moesten ons inhouden om niet de hele pan leeg te eten. Ze waren gelukkig zo lief om het recept met ons te delen. Je kunt ze maken in een bakvorm maar je kunt er ook een gietijzeren pan, braadslede of koekenpan voor gebruiken.

Ingrediënten:

Voor het deeg: 50 gram boter, 2 dl melk, 6 gram droge gist, 70 gram suiker, 2 theelepels vanillesuiker, ½ theelepel cardamom, snuf zout, 400 gram tarwemeel

Voor de vulling: 150 gram boter, 3 eetlepels kaneel, ½ theelepel cardamom, 140 gram suiker

Voor de glazuur: 200 gram poedersuiker, ½ dl gekookt water

1 ei voor het bestrijken van het deeg

Bereidingswijze:

Smelt de boter in een sauspan en voeg de melk toe. Los de gist op in het lauwwarme mengsel. Voeg de suiker, het zout en roer totdat het opgelost is.

Doe het mengsel in de kom van de keukenmixer en voeg de vanillesuiker, cardamom en het tarwemeel toe. Kneed het deeg goed door elkaar in de keukenmixer op 5-10 minuten op een lage stand totdat je een mooi stevig deeg hebt. Dek de mengkom af met een schone theedoek en laat het 40 minuten rijzen op een warme plek.

Maak ondertussen de vulling door de boter, kaneel, cardamom en de suiker door elkaar te mengen.

Strooi wat bloem op je aanrecht en rol het deeg  met een deegroller uit tot een rechthoekige lap met een dikte van ongeveer 0.3 cm dik. Verspreid er een dunne laag van de vulling over.

Rol het deeg strak op en snij het met een scherp mesje in dunne plakken. Leg deze rolletjes in een koekenpan of braadslede. Druk de rolletjes aan en laat ze afgedekt nog 40 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de cinnamon rolls met het geklopte ei en bak ze 10 minuten in de oven.

Terwijl de cinnamon rolls in de oven staan maak je het glazuur. Meng de poedersuiker met kokend water. Roer tot dat het een geheel is. Voeg meer water of poedersuiker om een goede consistentie te bereiken die zacht is maar niet te dun. Smeer de afgekoelde rolls in met de glazuur en laat dit even opstijven voordat je het gaat serveren.

Eet smakelijk!

Tip: als je de rolls wat hoger wilt dan kun je ook een kleinere maat pan gebruiken,  verleng dan de baktijd met een paar minuten.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *