Daar is ‘ie dan! Het kerst hoofdgerecht! Lekker, feestelijk, makkelijk en een beetje klassiek, met hier en daar een verrassende twist. Maak alle recepten en je serveert 6 personen royaal van dit feestelijke menu. We geven tips hoe je de gerechten kunt voorbereiden en welke handige tools we gebruiken voor een gegarandeerd succes. Alle smaakmakers, keukenmaterialen en tafelaankleding shop je natuurlijk bij ons in de winkel en in onze webshop.

Benieuwd naar het tweede bijgerecht?

Deze groene groenten knallen van je bord. Spruitjes zijn geen onbekenden op de kersttafel, maar romanesco zie je misschien niet zo vaak. Zonde! Want hoe mooi (en lekker) is deze groente? Vergelijkbaar met bloemkool, maar wel wat milder van smaak. Het proberen waard dus! Zeker met de hele lekkere romige vadouvansaus die je maakt met de specerijenmelange van Epic Spice. Feest!

Spruitjes & romanesco met vadouvansaus & pistache

Bereidingstijd 20 min.

Ingrediënten voor 6 personen

40 g roomboter

1 sjalot (gesnipperd)

1 ½ tl Epic Spice vadouvan kruidenmix  

2 el bloem

250 ml (kippen)bouillon

100 ml slagroom

400 g schoongemaakte kleine spruitjes

400 g romanesco (in kleine roosjes)

50 g pistachenoten (grof gehakt en geroosterd)

1 Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot en vadouvan 5 min. op laag vuur. Voeg de bloem toe en laat 3 min. garen. Voeg de bouillon al roerend in 2 delen toe. Roer de room erdoor, breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout en houd warm op laag vuur.

2 Stoom of kook de spruitjes en romanesco in ca. 5 min. beetgaar. Verdeel over een schaal en serveer met de vadouvansaus en pistache.

Lekker met kervel, peterselie of bieslook.

Handig! Maak de saus tot 2 dagen van tevoren. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Deze saus is ook erg lekker bij pompoen, broccoli, bloemkool en sperziebonen.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *