Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Deze week is dat een recept voor een romige pasta met warmgerookte zalm, courgette en tomaatjes uit de oven. Stevige pastasoorten als penne en rigatoni lenen zich ook heel goed om dit gerecht mee te maken en maak dit recept ook eens met tonijn. Lekker simpel, snel en kleurrijk.

Romige pasta uit de oven met zalm, courgette & tomaat

Bereidingstijd 15 min. + 20 min. oventijd

Ingrediënten voor 4 personen

250 g Manicotti pasta (zak 500 g, Sandro Desil)

2 el bakolijfolie (blik 946 ml Betis)

2 uien (in halve ringen)

2 el Siciliaanse kruidenmix (pakje 50 g, Bella Italia, alleen verkrijgbaar in de winkel)

1 courgette (in partjes van 1 cm)

10 g platte peterselie (fijngesneden)

100 g geraspte kaas

250 ml (slag)room

2 warmgerookte zalmmoten (in stukjes)

250 g cherrytomaatjes

Ovenschaal 20 x 30 cm

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2 Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de ui met de Italiaanse kruiden en zout 10 min. op matig vuur. Roer af en toe.

3 Meng de pasta met de courgette, peterselie en ui in de ovenschaal. Schep de kaas, zalm en room erdoor. Leg de tomaatjes erop en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.