Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept.

Vandaag een AGVtje van aardappelpuree, witlof en worstjes met mosterd-sjalottenjus. De witlof breng je op smaak met dé gouden combi van tomaatazijn & basilicumolie (die je dus niet alleen voor de Italiaanse klassiekers hoeft te gebruiken hè ;-)). De worstjes bak je met sjalotjes die samen met de spicy honey mustard van Stonewall Kitchen een heerlijke jus vormen voor bij de puree.

Worstjes met mosterdjus, witlof & aardappelpuree

Bereidingstijd 35 min.

Ingrediënten voor 4 personen

60 g roomboter

4 braadworsten of saucijzen

3 sjalotten (in halve ringen)

1 kg kruimige aardappelen (geschild en in gelijke stukken gesneden)

150 ml melk

3 el K’OOK! basilicum olijfolie

2 el K’OOK! tomaatazijn

2 el kappertjes

4 stronken witlof (in reepjes)

40 g selderij (fijngesneden)

3 el Stonewall Kitchen spicy honey mustard

250 ml hete kippenbouillon

1 Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de worsten op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Voeg de sjalotten toe en bak 10 min. op matig vuur mee. Roer af en toe.

2 Kook ondertussen de aardappelen in ca. 20 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en stamp met de rest van de boter en de melk tot een smeuïge puree. Breng de puree op smaak met peper en zout.

3 Maak de salade. Meng de olie, azijn en de kappertjes tot een vinaigrette. Schep om met de witlof en selderij en breng op smaak met peper en zout.

4 Neem de worsten uit de pan en houd afgedekt warm. Roer de mosterd door de sjalot en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en kook 5 min. op middelhoog tot hoog vuur in tot de gewenste dikte.

5 Serveer de puree, worst en witlof met de jus.

Tip: breng de puree extra op smaak met versgemalen nootmuskaat. Wij doen dat met de nootmuskaatmolen van Peugeot, zo makkelijk!

Tip: Wil je een licht gebonden jus? Meng dan 1 tl maïzena met 2 el water (of nog lekkerder sherry fino) en meng vlak voor serveren door de jus. Verwarm nog door tot de jus begint in te dikken en serveer.

  • Wow, wat een heerlijke mosterd is deze Stonewall Kitchen spicy honey mustard. Hij is zoet maar tegelijkertijd ook lekker spicy. Wij gebruiken 'm zo vaak: in een saladedressing, bij de hotdog, op een broodje onder je beleg, kaasplankje, maar maakten er ook een lekkere jus mee (kijk maar eens naar het onderstaande Makkelijke Maandag recept).  Ingrediënten: mosterdzaad, water, azijn, zout, pure rietsuiker, honing, kruiden en paprika-olie. Wist je dat wij al Stonewall Kitchen verkochten in ons allereerste pand, alweer bijna 17 jaar geleden. En dat we een uitgebreid assortiment hebben?
    Stonewall Kitchen – spicy honey mustard – 237 ml
    9,95
  • K'OOK! tomaatazijn
    K’OOK! – tomaatazijn – diverse maten
    11,0034,00
  • Peugeot - nootmuskaatmolen Goa - transparant
    Peugeot – nootmuskaatmolen Goa – transparant
    55,00
  • K'OOK! - basilicumolie - diverse maten
    K’OOK! – basilicumolie – diverse maten
    10,0037,00

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *