Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Deze eerste maandag van het jaar beginnen we met lekker veel groente.

Voor deze paprika-tomatensoep rooster je de tomaat, paprika en ui met een beetje balsamicoazijn in de oven. Zo wordt de groente zoeter en krijgt de soep een extra rijke smaak. Een prima start van 2022 wat ons betreft.

Mediterrane geroosterde paprika-tomatensoep

Bereidingstijd 20 min. + 30 min. oventijd

Ingrediënten voor 4 personen

2 rode paprika’s (in stukken van 2 cm)

2 rode uien (elk in 8 parten)

800 g trostomaten (in parten)

2 tl gedroogde oregano

2 el bakolijfolie (blik 946 ml Betis)

1 el balsamicoazijn (zoals de balsamico maturato of de balsamico Gran Moro (binnenkort weer op voorraad)

3 el oak smoked paprika & tomatenpesto (potje 165 g, Belazu

1 ciabatta

Staafmixer

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de paprika, ui en tomaat om met de oregano, olie, azijn en zout en verdeel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 30 min. in de oven.

2 Doe de geroosterde groente met 1 liter heet water en de tapenade in een soeppan. Breng aan de kook, neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met extra balsamicoazijn, peper en zout en serveer met de ciabatta.

Lekker met vers basilicum en wat chilivlokken voor extra pit. Ook lekker met kleine gekookte pasta (denk aan riso of mini schelpjes) en soepballetjes.

#Kookwormerveer #kookwinkel #indezaanbocht #Zaanstad #kookdemakkelijkemaandag #recept #whatscooking #soep #mediterraan #winter #comfortfood

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.