Asperges zijn volop in het seizoen. Eet jij ze meestal met ham of zalm? En dan met een eitje, wat krieltjes en die zalige hollandaisesaus? Heerlijk! Maar Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag gaat deze Hollandse trots vandaag op de Mediterrane tour in de vorm van een salade met reuzenbonen, tomatenpesto van Belazu en waterkers.

Aspergesalade met reuzenbonen

Bereidingstijd 15 min.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g witte asperges (geschild en in stukjes van 2 cm.)

1 sjalot (gesnipperd)

1 blik olijven met citroen (La Masjorana)

300 g trostomaat (in blokjes van ½ cm.)

2 el K’OOK! Siciliaanse olijfolie

3 el zongedroogde Belazu tomatenpesto

1 groene peper (in ringen)

2 blikken reuzenbonen (à 400 g, afgespoeld)

75 g waterkers (grof gesneden)

100 g feta

1 Kook de asperges in ca. 5 min. beetgaar. Meng ondertussen de sjalot, olijven, tomaat, olijfolie, pesto, groene peper en bonen in een ruime kom.

2 Giet de asperges af en schep voorzichtig om met het bonenmengsel. Verdeel de waterkers over een grote schaal, verdeel het groentemengsel erover en verkruimel de kaas erover. Bestrooi met versgemalen peper.

Lekker met een partje citroen.

Tip: je kunt deze salade ook maken met groene asperges. Deze hoef je niet te schillen; verwijder alleen de houtachtige onderkant. Je kunt ze kort koken, maar een paar minuten bakken of grillen is eigenlijk nog lekkerder.

  • La Masrojana - olijven met citroen - 150 gram
    La Masrojana – olijven met citroen – 150 gram
    3,50
  • Belazu - sundried tomato pesto - 165 gr
    Belazu – sundried tomato pesto – 165 gr
    5,95
  • K'OOK! - extra vierge olijfolie Sicilië - 0.2 liter
    K’OOK! – extra vierge olijfolie Sicilië – 0.2 liter
    8,50

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.