Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept.

Vandaag doet de oven weer lekker veel werk. Voor de traybake met krieltjes, broccoli & zalm gebruik je de Happy Roots specerijenmelange van Mill&Mortar. Deze krachtige biologische kruidenmix met o.a. rozemarijn, chili, oregano & tijm laat zich goed combineren met knol- en wortelgroente als peen, biet, knolselderij, zoete aardappel en pastinaak. Probeer de kruidenmix ook eens in aardappelgerechten als puree, rösti of geroosterd (zoals in deze traybake) met krieltjes. De Rosemary Aioli van Stonewall Kitchen staat bij ons steevast op tafel als er gebakken of geroosterde aardappeltjes worden gegeten. Hij staat vandaag niet alleen op tafel, maar we gebruiken hem ook als smaakmaker in het gerecht. Benieuwd naar het recept?

Traybake met krieltjes, broccoli & zalm

Bereidingstijd 10 min. + 35 min oventijd

Ingrediënten voor 4 personen

2 el Stonewall Kitchen rosemary aioli

2 el Betis Spaanse bakolijfolie

1 ½ el Mill & Mortar happy roots specerijenmelange (alleen verkrijgbaar in de winkel)

1 kg krieltjes (de grote gehalveerd)

3 sjalotten (in partjes)

500 g broccoli (in roosjes)

250 g warmgerookte zalm (in stukken)

7.5 g krulpeterselie (fijngesneden)

Bakplaat

Bakpapier

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de aioli met de olie, specerijenmelange en wat zout en schep de krieltjes ermee om. Verdeel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 35 min. in het midden van de oven.

2 Neem de bakplaat na 15 min. uit de oven en schep om met de sjalot en broccoli. Rooster nog 20 min. in de oven tot de krieltjes gaar zijn.

3 Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de zalm en peterselie erover. Serveer met rozemarijn aioli.

Lekker met citroen.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *