Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Deze week is dat een pasta met garnalen in pittige tomatenroomsaus. Epic Spice maakte een kruidenmix met de Italiaanse klassieker Aglio Olio in het achterhoofd.

Met ingrediënten als knoflook, chilipeper, peterselie en zeezout maak je in een handomdraai de lekkerste gerechten met de toevoeging van wat olijfolie. Perfect om vlees, groente of garnalen in te bakken. Verder voegden we wat tomaat, paprika en crème fraîche toe en gebruikten we natuurlijk die superlekkere pasta van Filotea.

Uiteraard mocht wat Parmezaanse kaas niet ontbreken. Buon appetito!

Tagliatelle met garnalen in pittige tomatenroomsaus

Bereidingstijd 20 min.

Ingrediënten voor 4 personen

3 el Betis Spaanse bakolijfolie

300 g grote rauwe garnalen (ontdooid en schoongemaakt)

2 tl aglio olio peperoncino kruidenmix

2 puntpaprika’s (schoongemaakt, in ringen)

3 bosuitjes (in ringen)

1 blik pomodorino spunzillo (400 g, Italianavera) WINKEL

1 pak tagliatelle (250 g, Filotea)

125 g crème fraîche

75 g Parmezaanse kaas (geraspt)

10 g peterselie (fijngesneden)

1 Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de garnalen met 1 tl peperoncino kruidenmix in ca. 5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd afgedekt warm. Voeg de rest van de olie toe aan het achtergebleven bakvet en bak de paprika, bosui en de rest van de kruidenmix 5 min. Roer regelmatig.

2 Voeg de pomodorino toe, breng aan de kook en laat 5 min. op matig vuur iets inkoken.

3 Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

4 Meng de crème fraîche, Parmezaanse kaas en ¾ van de peterselie door de tomatensaus. Laat de pasta uitlekken en meng met de garnalen door de saus. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de rest van de peterselie. Lekker met een partje citroen en extra Parmezaanse kaas.

  • Italianavera - Spunzillo cherrytomaten in blik - 400 gr
    Italianavera – Spunzillo cherrytomaten in blik – 400 gr
    2,75
  • Epic Spice - Aglio olio peperoncino - 40 gr
    Epic Spice – Aglio olio peperoncino – 40 gr
    5,95
  • Filotea - eierpasta tagliatelle - 250 gram
    Filotea – eierpasta tagliatelle – 250 gram
    4,95
  • Betis - bak olijfolie - K'OOK!
    Betis – Spaanse bakolijfolie – 946 ml
    Product in de uitverkoop
    13,95

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.