Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Op 2e Paasdag is deze hartige taart een makkelijke maaltijd voor 4 of een mooie aanvulling voor de Paasbrunch voor 6 tot 8 personen. Door gebruik te maken van gegrilde groente uit de diepvries zet je de taart in een handomdraai in de oven. Smaakmakers zijn de gedroogde Siciliaanse kruiden van Bella Italia en de crema piccantina van Italianavera. Deze pikante spread is ook erg lekker op een stokbroodje, door je groenten of een pastasalade Uiteraard kun je variëren met vleeswaren als salami, ham of kip.

Hartige taart met gegrilde groente & mortadella

Bereidingstijd 10 min. + 45 min oventijd + 10 min. wachttijd

Ingrediënten voor 4 personen

1 rol vers bladerdeeg

4 eieren

250 ml kookroom

½ potje Italianavera crema piccantina

2 tl gedroogde Bella Italia Siciliaanse kruiden

400 g gegrilde groente (diepvries)

100 g mortadella (vleeswaren, klein gesneden)

1 bol mozzarella (in stukjes)

250 g cherrytomaatjes

Quichevorm 28 cm (bijv. Crusty Bake Masterclass)

Bakpapier

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de quichevorm met bakpapier en het deeg. Klop de eieren los met de room, piccantina en Siciliaanse kruiden.

2 Verdeel de bevroren gegrilde groente met de mortadella over de bodem van de vorm. Schenk het eimengsel erover. Leg de tomaatjes erop en verdeel de mozzarella erover. Bak ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 10 min. staan en serveer.

De Masterclass Crusty Bake quichevorm heeft gaatjes waardoor je quiche lekker knapperig wordt.

Lekker met basilicum.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *