Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept.

Vandaag maken we noedels met kip in gember-chilisaus. Zoete chilisaus is op zichzelf al best lekker, maar met het gemberconcentraat Gimber en de niet al te pittige (maar wel hele lekkere) Zaanse Sambal erbij wordt het allemaal net even wat specialer. Probeer de saus ook eens bij gehaktballetjes, krokant gebakken speklapjes en garnalen. Benieuwd naar het recept?

Noedels met kip in gember-chilisaus

Bereidingstijd 15 min.

Ingrediënten voor 4 personen

300 g noedels

4 bosuitjes

2 el Zaanse Sambal

4 el Gimber

250 ml zoete chilisaus

3 el Betis Spaanse bakolijfolie

3 tenen knoflook (uitgeperst)

300 g kiphaasjes (in stukken)

600 g roerbakgroente

1 el sesamolie

Wok

1 Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de bosui in ringen. Meng de sambal, Gimber en chilisaus in een kommetje.

2 Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de bosui 3 min. op laag vuur. Voeg de kip toe en bak in 5 min. op middelhoog vuur gaar. Voeg de saus toe en verwarm 5 min. op matig vuur.

3 Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en bak de roerbakgroente, knoflook en zout 5 min. op middelhoog tot hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de noedels toe en verwarm al omscheppend 3 min. mee. Breng op smaak met de sesamolie. Serveer de noedels met de kip en saus.

Lekker met gebakken uitjes.

Variatietip Een dagje zonder vlees? Vervang dan de kip door vega kipstukjes.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *