Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Deze week is dat een roerbak met kip, paksoi en gimber-sojasaus. Gimber is een geconcentreerde drank waar je ook heel goed mee kunt koken. In combinatie met de sojasaus van Tomasu en wat sesamolie heb je in een handomdraai een saus die perfect is voor deze roerbak, maar die je ook goed kunt combineren met garnalen en zalm of als dipsaus voor dim sum kunt gebruiken. Je vindt het recept op onze blog.

Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Deze week is dat een roerbak met kip, paksoi en gimber-sojasaus. Gimber is een geconcentreerde drank waar je ook heel goed mee kunt koken. In combinatie met de sojasaus van Tomasu en wat sesamolie heb je in een handomdraai een saus die perfect is voor deze roerbak, maar die je ook goed kunt combineren met garnalen en zalm of als dipsaus voor dim sum kunt gebruiken.

Noedels met kip, paksoi en gimber-sojasaus

Bereidingstijd 15 min.

Ingrediënten voor 4 personen

300 g (udon) noedels

3 el sojasaus (fles 200 ml, Tomasu)

3 el Gimber Brut

1 el sesamolie

2 el Spaanse bakolie (blik, 946 ml, Betis)

400 g kipdijfilet (in reepjes)

200 g spitskool (gesneden)

1 paksoi (in reepjes gesneden)

2 tenen knoflook (fijngesneden)

1 rode peper (in dunne ringen)

Wok

1 Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel koud. Meng ondertussen de sojasaus met de Gimber en sesamolie.

2 Verhit de bakolie in een wok en bak de kip met 3 el gimber-sojasaus, knoflook en zout 5 min. al omscheppend op hoog vuur.

3 Voeg de spitskool en het witte deel van de paksoi toe en bak al omscheppend 3 min. op hoog vuur mee. Voeg de rest van de gimber-sojasaus, noedels, rode peper en het groen van de paksoi toe en bak 2 min. omscheppend mee.

4 Verdeel over kommen en serveer. Lekker met geroosterd sesamzaad en koriander.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *