Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Deze week is dat een recept voor een stoof met worst, krieltjes, appel & boerenkool. Net even wat anders dan de bekende boerenkoolstamppot met rookworst, is dit gerecht met rozemarijn, frisse appel en de rijke smaak van de gekaramelliseerde uienmosterd een lekkere afwisseling op de klassieker. Met de koude start van deze week gaat dit stoofpotje er wel in!
Stoof met worst, krieltjes & boerenkool
Bereidingstijd 40 min.
Ingrediënten voor 4 personen
3 el bak olijfolie (blik 946 ml, Betis)
4 braadworsten (in stukken gesneden)
1 elstar of jonagold appel (geschild en in dunne partjes)
300 g winterpeen (geschild en in schuine stukjes van 1 cm)
1 takje verse rozemarijn (de naaldjes fijngesneden)
2 el bloem
3 el gekaramelliseerde uienmosterd (potje 220 g, Stonewall Kitchen)
750 ml hete kippenbouillon (van tablet)
750 g krieltjes (gehalveerd)
300 g boerenkool
1 Verhit de olie in een braadpan en bak de stukken worst in 8 min. rondom bruin. Neem uit de pan en bak de appel, peen en rozemarijn 5 min. op matig vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en laat 2 min. garen.
2 Voeg de mosterd en bouillon toe en roer de aanbaksels los. Voeg de krieltjes en worst toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op matig vuur met de deksel schuin op de pan zachtjes garen.
3 Voeg de boerenkool toe en stoof nog 10 min. mee. Verdeel over diepe borden en serveer met extra mosterd.
Reacties op blog
Leuk als je een reactie achterlaat!
Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.