Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept.

Ook in vakantietijd! Met de zomer nog in volle gang is de typisch Duitse bratwurst mit sauerkraut inspiratie voor ons gerecht deze week. Namelijk, een broodje gegrilde barbecueworst met pittige mosterd & zuurkoolsalade. Hiervoor gebruik je barbecueworsten; die zijn al voorgegaard en dus zo klaar! De frisse salade maak je van zuurkool, spitskool en zilveruitjes. Met smaakmakers als cabbage karma (met venkelzaad & citroentijm) van Mill & Mortar en de pittige honingmosterd van Stonewall Kitchen een topcombi! Guten Appetit!

Gegrilde barbecueworst met pittige mosterd & zuurkoolsalade

Bereidingstijd 20 min.

Ingrediënten voor 4 personen

4 barbecueworsten

4 zachte witte puntjes

½ potje zilveruitjes + 2 el vocht

4 el Stonewall Kitchen spicy honey mosterd

4 el K’OOK! extra vierge olijfolie (bijv. Almeria)

2 el K’OOK! rode wijnazijn (bijv. Chianti)

1 el Mill & Mortar cabbage karma kruidenmix

400 g spitskool (fijngesneden)

½ zak (wijn of kruiden) zuurkool (à 500 g, uitgelekt)

25 g bieslook (fijngesneden)

Barbecue of grillpan

1 Steek de barbecue aan of verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de worsten in ca. 8 min. rondom bruin. Neem van de barbecue of uit de pan en houd afgedekt warm. Snijd de broodjes open en gril 2-3 min. op de snijkanten.

2 Maak ondertussen de salade. Klop een dressing van het zilveruitjesvocht, 2 el mosterd, de olie, azijn en cabbage karma kruidenmix. Schep om met de spitskool, zuurkool, zilveruitjes en bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

3 Verdeel een beetje salade over de broodjes, beleg met een worst en besprenkel met de rest van mosterd. Serveer met de rest van de salade.

Natuurlijk heel lekker met gebakken uitjes.

  • K'OOK! rode wijn azijn Chianti
    K’OOK! – rode wijnazijn Chianti – 225 ml
    7,95
  • Wow, wat een heerlijke mosterd is deze Stonewall Kitchen spicy honey mustard. Hij is zoet maar tegelijkertijd ook lekker spicy. Wij gebruiken 'm zo vaak: in een saladedressing, bij de hotdog, op een broodje onder je beleg, kaasplankje, maar maakten er ook een lekkere jus mee (kijk maar eens naar het onderstaande Makkelijke Maandag recept).  Ingrediënten: mosterdzaad, water, azijn, zout, pure rietsuiker, honing, kruiden en paprika-olie. Wist je dat wij al Stonewall Kitchen verkochten in ons allereerste pand, alweer bijna 17 jaar geleden. En dat we een uitgebreid assortiment hebben?
    Stonewall Kitchen – spicy honey mustard – 237 ml
    9,95
  • K'OOK! - extra vierge olijfolie - Almeria - 225 ml
    K’OOK! – extra vierge olijfolie – Almeria – 225 ml
    7,00
  • Mill & Mortar - kruidenmix Cabbage Karma - 50 gram
    Mill & Mortar – kruidenmix Cabbage Karma – 50 gram
    7,75
  • Outr - Kamado barbecue - large 55 - groen
    Outr – Kamado barbecue – large 55 – groen
    Product in de uitverkoop
    750,00
  • Demeyere - grillpan Alu Pro - met anti-aanbaklaag - 28 x 28 cm
    Demeyere – grillpan Alu Pro – met anti-aanbaklaag – 28 x 28 cm
    125,00

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.