Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Shoarma doet het altijd goed. Vandaag gebruiken we de rijke shawarma kruidenpasta van Belazu om kipfilet en paprika in de bakken. Deze Perzische smaakmaker zit vol met warme kruiden en specerijen. Erbij platbrood, een frisse yoghurtsaus met lemon & avocado aioli van Stonewall Kitchen en knapperige rode kool met granaatappelazijn.
Platbrood met kipshawarma & rode kool
Bereidingstijd 20 min.
Ingrediënten voor 4 personen
1 rode ui (in halve ringen)
4 el K’OOK! granaatappelazijn
300 g rodekool (fijngesneden)
3 kipfiletfilets (in dunne reepjes)
3 el shawarma paste van Belazu
1 el Spaanse Betis bakolijfolie
1 rode paprika (in reepjes)
4 el yoghurt
2 el Stonewall Kitchen lemon & avocado aioli
4 platbroden
½ kropsla (blaadjes losgehaald)
1 Doe de ui in kommetje en schenk er kokend water over. Laat 5 min. staan zodat het wat minder scherp wordt. Giet af en schep om met de azijn, rodekool en wat zout.
2 Schep ondertussen de kip om met de shawarma kruidenpasta. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip met de paprika in ca. 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
3 Meng de yoghurt met de aioli. Beleg de platbroden met wat kropsla, kipshawarma, rodekool en yoghurtsaus. Eet smakelijk!
Reacties op blog
Ziet er lekker uit! Ik kom binnenkort langs
Leuk als je een reactie achterlaat!
Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.