Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Deze week is dat een traybake met kipdijfilet, bloemkool en zoete aardappel. Lekker én weinig werk!

Traybake met kip, bloemkool en zoete aardappel

Bereidingstijd 10 min. + 35 min. oventijd

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 el olijfolie (blik 946 ml, Betis)
  • 1 1/2 el Mediterranean rub seasoning (busje 140 g, Not Just BBQ)
  • 400 g kipdijfilet (in stukjes van 2 cm)
  • 2 rode uien (in parten)
  • 600 g bloemkool (in roosjes)
  • 800 g zoete aardappel (schoongeboend en in stukken van 2 cm)
  • 2 el rozemarijn aioli (pot 291 g, Stonewall Kitchen)
  • 10 g selderij (grof gesneden)
  • Bakpapier
  • Bakplaat

1. Verwarm de oven voor op 200 C. Meng de olie met de Mediterranean rub en schep om met de kip, ui, bloemkool en zoete aardappel en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

2 Rooster ca. 35 min. in het midden van oven en schep halverwege om. Verdun ondertussen de aioli met 2 el water.

3 Neem de traybake uit de oven, besprenkel met de aioli en bestrooi met de selderij.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *