Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept.

Deze maandag maken we een lasagne met de beste lasagnebladen van Filotea en de belachelijk lekkere pastasaus met verse venkelworst van Brandt & Levie (die je ongetwijfeld kent van de heerlijke droge- en verse worsten). Deze biologische saus is rijkgevuld en klaar voor gebruik. Perfect dus voor dit gerecht. Bij de lasagne maken we een salade met een dressing van onze favoriete friszoete tomaatazijn èn nieuwkomer olijfolie met knoflook & peperoncino van Muraglia. Deze pittige aromatische Extra Vierge olijfolie is trouwens ook heel erg lekker op pizza’s, in dips en om gerechten als pasta’s, groente en vis mee af te maken. Benieuwd naar het recept?

Lasagne met venkelworst & ricotta

Bereidingstijd 20 min. + 45 min. oventijd

Ingrediënten voor 4 personen

Lasagne:

50 g roomboter

1 venkelknol (ca. 400 g, kleingesneden)

2 tl Mill & Mortar cabbage karma specerijenmelange

150 g boerenkool

250 g ricotta

125 g crème fraîche (light)

100 g Parmezaanse kaas (poeder of rasp)

1 blik Brandt & Levie pastasaus van verse venkelworst

1 blik Italianavera polpa

1 pak Filotea lasagnebladen

5 g salie

 Ovenschaal 20 x 30 cm

Salade:

250 g tomaten

1 kleine rode ui

5 g tijm

1 blik/pot zwarte olijven (afgespoeld en uitgelekt)

2 el kappertjes

3 el aglio e peperoncino olijfolie (fles 200 ml, Muraglia) WINKEL

2 el K’OOK! tomaatazijn

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan of hapjespan en bak de venkel met de specerijenmelange en wat zout 7 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de boerenkool toe en laat omscheppend slinken. Neem de pan van het vuur.

2 Meng ondertussen de ricotta, met de crème fraîche en de helft van de Parmezaan. Breng op smaak met peper. Meng de pastasaus met de polpa.

3 Bestrijk de bodem van de ovenschaal met een eetlepel pastasaus. Maak een laag van 1/3 van de lasagnebladen, de helft van het groentemengsel, 1/3 van de pastasaus en 1/3 van het ricottamengsel. Maak zo nog 1 laag. Maak een laag van de rest van de lasagnebladen, de rest van de pastasaus en het ricottamengsel en bestrooi met de rest van de Parmezaan. Bak ca. 45 min in het midden van de oven goudbruin en gaar.

4 Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de salieblaadjes in ca. 5 min. krokant. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

5 Maak de salade. Snijd de tomaten in dunne partjes en de ui in dunne halve ringen. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng de tomaten, ui, olijven, kappertjes, tijm, olie en azijn in een schaal en breng op smaak met peper en zout.

6 Neem de lasagne uit de oven, verdeel de salieblaadjes erover en serveer met de salade.

  • Frantoio Muraglia - olijfolie met peperoncino en knoflook - 250 ml
    Frantoio Muraglia – olijfolie met peperoncino en knoflook – 250 ml
    12,95
  • Brandt & Levi - pastasaus van verse worst - 500 gr
    Brandt & Levi – pastasaus van verse worst – 500 gr
    8,95
  • Italianavera -  polpa di pomodoro - 400 gr
    Italianavera – polpa di pomodoro – 400 gr
    2,00
  • filotea lasagne 250 gram
    Filotea – Lasagne – 250 gram
    5,75
  • K'OOK! tomaatazijn
    K’OOK! – tomaatazijn – 225 ml
    11,00
  • Mill & Mortar - kruidenmix Cabbage Karma - 50 gram
    Mill & Mortar – kruidenmix Cabbage Karma – 50 gram
    7,75

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *