Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Deze week werd dat wel een heel makkelijk recept. Ik gebruikte namelijk de Crockpot Expresspot, daarin hoef je niet een half uur lang in de risotto te roeren, maar doe je alles in 1 pan, drukt op de knop en 20 minuten is de risotto klaar. Easy peasy. En ja, er zaten ook peas in het recept. Zo deed ik het!

Risotto met worst en venkel

Bereidingstijd 30 min.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram risotto
  • 2 rode uien (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (gesneden of geperst)
  • 1 glas witte wijn
  • 1200 ml bouillon (ik gebruikte nu 2 bouillonblokjes, maar zelfgemaakte is natuurlijk nog lekkerder)
  • 3 kleine venkels (in reepjes gesneden_
  • 1 cup doperwten (gebruik minstens de diepvries, en vers als het kan)
  • 75 gram geraspte parmezaan
  • Betis bakolie
  • Klontje roomboter
  • Chilivlokken
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • zout/peper
  • 250 gram (Italiaanse) worstjes, ik gebruikte worstjes met venkel

Bereidingswijze:

  1. Zet de Crockpot Expresspot op sauté en druk op start. Doe een scheutje Betis olijfolie en een klein klontje roomboter in de pan. Fruit de ui en knoflook aan. Na 2 minuten doe je het vlees uit de worstjes erbij en rul je dit zoals je ook met gehakt zou doen. Doe daarna de venkel erbij. Als dat ook 2 minuten in de pan zit, voeg je de risotto toe. Zorg dat de rijst ook met een laagje olie bedekt is.
  2. Voeg citroenrasp, zwarte peper en de chilivlokken (naar smaak) toe. Met zout heb ik even gewacht omdat mijn worstjes ook zout bevatten en de bouillon ook. Doe daarna de witte wijn erbij en laat die opnemen door de rijst. Voeg 1200 ml. bouillon toe. Zet de sautéstand nu op stop. Doe de deksel op de pan, zet de ventiel dicht en druk op de risottoknop. De Crockpot Expresspot bepaalt zelf de tijd die het nodig heeft. Druk op start.
  3. Zodra de Expresspot klaar is, laat je deze voor 5 minuten de druk afbouwen en daarna kies je voor een quick release. Voeg de doperwtjes toe, de parmezaan, de sap van de citroen (proef even hoeveel je lekker vindt), eventueel meer zout en de roomboter. Doe de deksel weer even terug op de pan en laat de doperwtjes warm worden en de kaas en boter smelten. De Expresspot staat op de warmhoudstand. Na ongeveer 5 minuten is het klaar.

Dit was ‘m! Ben je benieuwd naar de Crockpot Expresspot? Je kunt er over lezen op onze site of kom langs in de winkel. Sinds deze week hebben we ook de Crockpot Expresspot Turbo. Deze is nog sneller op druk, maar heeft als belangrijkste toevoeging een sous vide functie. Hiermee kun je vlees, vis en groenten op lage temperatuur laten garen. Deze week vind je deze ook op onze website terug.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *