Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Deze week maken we een hartige taart met tonijn, spinazie en zongedroogde tomaatjes. De herbes de la mer specerijenmelange van Mill & Mortar bestaat uit smaakmakers als zeewier en geeft deze hartige taart daardoor een verrassende smaak.

Hartige taart met tonijn, spinazie en zongedroogde tomaat

Bereidingstijd 1 uur en 10 min. (inclusief 50 min. oventijd en 10 min. wachttijd)

Ingrediënten voor 4 personen

1 rol vers bladerdeeg of 5 plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid)

400 g spinazie

4 eieren

250 ml room

2 el herbes de la mer (specerijenmelange blikje 16 g, Mill & Mortar)

1/3 pot zongedroogde tomaten (à 520 g, Italianavera, alleen verkrijgbaar in de winkel)

4 el kappertjes

1 blik Yurrita tonijn op olijfolie

1 rode ui (in ringen)

Quichevorm met losse bodem 28 cm (ingevet) 

Bakpapier

1 Verwarm de oven voor op 180 C. Bekleed de quichevorm met bakpapier en het bladerdeeg.

2 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie slinken en het vocht verdampen. Klop ondertussen de eieren los met de room, herbes de la mer en een beetje zout.

3 Meng de tomaten en kappertjes door de spinazie en verdeel met de tonijn over de bodem van de quichevorm. Leg de uiringen erop en verdeel het eimengsel erover.

4 Bak de hartige taart in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel losjes af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt. Laat 10 min. op een rooster staan en verwijder vervolgens de vorm.

Lekker met waterkers of rucola besprenkeld met wat rode wijnazijn en versgemalen peper.

Je kunt de hartige taart 1 dag van tevoren maken. Serveer op kamertemperatuur of verwarm ca. 20 min. op 150 C in de oven.

Gebruik de rest van de zongedroogde tomaatjes op een broodje met rauwe ham, mozzarella of kip, op een pizza of in een pastasalade.

Probeer de herbes de la mer ook eens op een pokebowl of met gebakken zalm en sojasaus.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *