Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept.

Met ons Italiaanse weekend in aantocht starten we de week in stijl met de prachtige èn vooral lekkere spaghetti nero van Filotea. Wist je trouwens dat deze zwarte eierpasta zijn intense kleur dankt aan inktvisinkt? Perfect in combinatie met vis en schaal- & schelpdieren, maar toevallig ook met herfstige paddenstoelen en Hollandse boerenkool. Als smaakmakers gebruiken we de Siciliaanse kruidenmelange van Bella Italia en de truffel & paddenstoel zoutmolen van The Spice Tree. Probeer laatstgenoemde ook bij gerechten als risotto, roerei, carpaccio, over friet en in puree. Of, maak je eigen smaakboter met het zout en wat verse kruiden. Lekker op gegrild vlees en met focaccia.

Terug naar de pasta! Op de spaghetti een zachtgekookt ei en wat ziltige kappertjes. Oh ja….en als je dan toch zo lekker bezig bent …schaaf er dan ook maar wat Parmezaan over en besprenkel met wat van onze zalige truffelolie. Delizioso!

Benieuwd naar het recept?

Spaghetti nero met paddenstoelen, boerenkool & ei

Bereidingstijd 25 min.

Ingrediënten voor 4 personen

makkelijke maandag 31/10

4 middelgrote eieren

3 el Betis bakolijfolie + extra om te bestrijken

500 g gemengde gehalveerde paddenstoelen

The Spice Tree zoutmolen truffel & paddenstoel

1 gesnipperde sjalot

2 uitgeperste tenen knoflook

300 g gesneden boerenkool

2 tl Siciliaanse kruidenmix  van Bella Italia  

1 pak Filotea spaghetti nero di seppia

25 g roomboter

2 el kappertjes

1 Kook de eieren 6 min. in kokend water halfzacht. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Verhit ondertussen 1 el olie in een grote hapjespan of koekenpan en bak de helft van de paddenstoelen met wat smaakzout 3-5 min. op hoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en houdt afgedekt warm. Verhit nog 1 el olie in dezelfde pan, bak de rest van de paddenstoelen op dezelfde manier goudbruin en houd ook afgedekt warm. (Als je alle paddenstoelen in 1 keer in de pan doet gaan ze stoven in plaats van bakken. En dat wil je niet.)

2 Laat de pan op het vuur staan en verhit de laatste el olie. Bak de sjalot, knoflook, boerenkool en Siciliaanse kruidenmix 7 min. op matig vuur. Roer regelmatig. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang wat kookvocht op.

3 Meng de pasta, boter en paddenstoelen door de boerenkool en voeg wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Verdeel de pasta over diepe borden, halveer de eitjes en leg op ieder bord 2 halve eitjes. Bestrooi de eitjes met de kappertjes en het truffelzout uit de molen.

Lekker met geraspte Parmezaan & truffelolie.

Pocheertip: Je kunt de eitjes ook pocheren. Vind je dat lastig? Geen probleem! Dan is de eipocheerder van Cuisipro echt iets voor jou. Gegarandeerd perfect gepocheerde eitjes. Je shopt ‘m hier!

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *