Voor de rubriek K’OOK! de Makkelijke Maandag geven we je elke week een recept. Vandaag beginnen we de week met een milde vega(n) curry met platbrood. Je roostert de bloemkool met de Vadouvan specerijenmelange van Epic Spice voor gemak én extra smaak. Het jackfruit stoof je met tomaat, kokosmelk en gember, omdat het perfect smaken opneemt en een vlezige structuur heeft die zorgt voor wat bite. Erbij serveer je platbrood om al dat lekkers mee op te lepelen. Kortom, een lekker bordje comfortfood op een Meatless Monday.

Geroosterde bloemkoolcurry met jackfruit en platbrood

Bereidingstijd 20 min. + 20 min. oventijd

Ingrediënten voor 4 personen

3 el Betis bakolijfolie

1 ui in halve ringen

1 ½ el Epic Spice vadouvan specerijenmelange

40 g verse gember geschild en fijngesneden

1 blik of pot jackfruit

400 ml kokosmelk

1 blik Italianavera tomatenpulp

800 g bloemkool in kleine roosjes

2 limoenen

200 g spinazie

2 grote platbroden

Bakpapier

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui met 1 el vadouvan en wat zout 5 min. op matig vuur. Roer af en toe. Voeg de gember en uitgelekte jackfruit toe en bak 3 min. mee. Voeg de kokosmelk, tomatenpulp en 200 ml heet water toe, breng aan de kook en laat 15 min. op matig vuur met de deksel schuin op de pan stoven.

2 Schep ondertussen de bloemkool met de rest van de vadouvan en olie om en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20 min. in het midden van de oven.

3 Rasp de groene schil van 1 limoen en pers de vrucht uit. Snijd de andere vrucht in partjes. Voeg de spinazie toe aan de curry en laat slinken. Voeg de bloemkool toe en breng op smaak met limoenrasp en -sap, peper en zout. Serveer de curry in diepe borden met het platbrood en limoenpartjes.

Tip lekker met koriander.

Bereidingstip Je kunt de curry 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Variatietips Vervang de bloemkool door dezelfde hoeveelheid broccoliroosjes.

Vervang het platbrood door kikkererwten of rijst. Voeg de kikkererwten toe met de tomaat en kokosmelk. Ga je liever voor rijst? Serveer deze er apart bij.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *