Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Deze week zijn dat vistaco’s met zoete aardappelfriet. Als smaakmaker voor de friet & kabeljauw gebruiken we de Tex Mex Gringo Tacokruiden van Mill&Mortar. De zoet-pittige mango habanero aioli van Stonewall Kitchen is op zichzelf al een groot succes, maar we gebruiken hem ook als basis voor een snel sausje voor over je taco. Erbij knapperige groente en romige avocado die je met de wraps en de rest van de ingrediënten allemaal in aparte schaaltjes op tafel zet. Dat wordt lekker en gezellig tafelen dus!

Vistaco’s met zoete aardappelfriet

Bereidingstijd 35 min. (inclusief 25 min. oventijd)

Ingrediënten voor 4 personen

1 kg zoete aardappel (schoongeboend en in dikke frieten gesneden)

3 el Spaanse bakolie (blik, 946 ml, Betis)

2 el Gringo Tacokruiden (blikje 55 g, Mill & Mortar)

4 el mango habanero aioli (pot 290 g, Stonewall Kitchen)

2 limoenen (van 1 rasp en sap, de ander in partjes)

1 bosje radijs (in plakjes)

6 snoepkomkommers (in plakjes)

1 bosje koriander (grof gesneden)

1 avocado (in blokjes)

6-8 kleine bloem- of maistortilla’s

500 g kabeljauwfilet (in repen van 2 cm breed)

Bakplaat

Bakpapier

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de zoete aardappelen om met 1 ½ el olie, 1 el tacokruiden en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 25 min. in de oven. Schep halverwege om.

2 Maak ondertussen een saus van 2 el aioli, de limoenrasp en 2 el -sap. Meng de radijs en komkommer met de helft van de koriander. Besprenkel de avocado met een beetje limoensap en doe in een kommetje. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3 Dep de vis droog en bestrooi met de rest van de tacokruiden en zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in ca. 6 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege voorzichtig.

4 Vul de tortilla’s met wat rauwkost, avocado en vis. Besprenkel met wat saus en bestrooi met een beetje koriander. Serveer de taco’s met de zoete aardappelfriet en de rest van de aioli.  

Lekker met ijsbergsla en jalapenopeper.   Variatietip: je kunt in plaats van kabeljauw ook garnalen gebruiken. Liever geen vis? Met kip(dij)filet is dit ook erg lekker.

  • Stonewall Kitchen - Habanero Mango Aioli
    Stonewall Kitchen – Habanero Mango Aioli
    11,95
  • Betis - bak olijfolie - K'OOK!
    Betis – Spaanse bakolijfolie – 946 ml
    Product in de uitverkoop
    13,95
  • BIJLAGEDETAILS Mill-Mortar-gringo-taco-tex-mex-kruiden-KOOK
    Mill & Mortar – gringo tex mex blend – 55 gr
    7,50
  • Masterclass - bakplaat met ceramische anti-aanbaklaag - 40 x 27 cm
    Masterclass – bakplaat met ceramische anti-aanbaklaag – 40 x 27 cm
    21,95

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.