Bijgerecht Glühweinstoofpeertjes
Vertrouwde klassiekers vinden we altijd lekker, maar de stoofpeertjes maken wij nèt even anders dan anders. Geen kaneelstokjes en rode wijn maar openhaard romance theemelange (ja echt) en glühwein als basis voor deze klassieker in een ander jasje. Serveer ze warm of op kamertemperatuur en maak ze tot 2 dagen van tevoren.
Glühweinstoofpeertjes
Bereidingstijd 15 min. + 1 uur stooftijd
Ingrediënten voor 4-6 personen
1 kg stoofperen (geschild, steeltje laten zitten)
4 el perenrood
1 fles glühwein (1 liter)
15 g openhaard romance theemelange (losse thee, zakje 100 g)
1 Doe de stoofperen, perenrood en glühwein in een pan en breng aan de kook. Doe ondertussen de theemelange in de theefilter en bind dicht met rolladetouw.
2 Voeg toe aan de pan en laat de peertjes ca. 1 uur op laag vuur met de deksel op de pan zachtjes garen. Keer de peertjes af en toe om te zorgen dat ze gelijkmatig garen en kleuren. Verwijder het theezakje en laat de peren iets afkoelen.
Reacties op blog
Leuk als je een reactie achterlaat!
Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.