Deze salade is snel, kleurrijk en een mix van smaken en structuren. Mooi als één groot geheel of juist te portioneren. De witte balsamicoazijn met appel is eigenlijk al heel bijzonder van zichzelf, maar geeft samen met de verse bramen een hele verrassende draai aan de dressing. Schaaf de venkel met behulp van de mandoline in flinterdunne plakjes voor het lekkerste (en makkelijkste) resultaat. En is gorgonzola niet helemaal je ding? Gebruik dan zachte geitenkaas of schaaf er wat Parmezaanse kaas over. Je vindt het recept op onze blog.

Witlofsalade met gorgonzola en bramen-balsamicodressing

Bereidingstijd 15 min.

Ingrediënten voor 4 personen

125 g verse bramen

2 el witte balsamicoazijn met appel (verkrijgbaar in de winkel)

1 el extra vierge olijfolie (bijv. Sicilië)

2 kropjes witlof (in de lengte in dunne partjes)

50 g slamelange

1 venkelknol (in flinterdunne plakjes geschaafd), gebruik bijvoorbeeld de Benriner mandoline

75 g gorgonzola

30 g hazelnoten (geroosterd en grof gehakt)

Staafmixer, wij gebruiken de Bamix

1 Doe de helft van de bramen met de balsamico en olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng de dressing op smaak met peper.

2 Verdeel de lof, slamelange en venkel over een serveerschaal of 4 bordjes. Verdeel de kaas en de rest van de bramen erover. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de noten.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.