Voorgerecht K’OOK! Kerstmenu: garnalencocktail met warmgerookte zalm

De garnalencocktail is als echte kerstklassieker een perfect gerecht om je diner mee te beginnen. Naast Hollandse garnalen combineren wij ‘em met warmgerookte zalm en kwarteleitjes. De onmiskenbare cocktailsaus maak je supersnel met de bijzonder lekkere ketchup van Stonewall Kitchen die zorgt voor een extra rijke smaak.

Garnalencocktail met warmgerookte zalm

Bereidingstijd 15 min.

Ingrediënten voor 4 personen

6 kwarteleitjes

1 ½ el ketchup (pot 517 g, Stonewall Kitchen)

3 el mayonaise

1 el whiskey (optioneel)

citroensap

100 g Hollandse garnalen

2 el bieslook (fijngesneden)

1 kropje babyromainesla (in reepjes gesneden)

2 snoepkomkommers (in plakjes gesneden)

1 warmgerookte zalmmoot (in stukken)

4 coupes

1 Kook de kwarteleitjes 2 min. In kokend water. Laat schrikken, pel ze voorzichtig en halveer ze. Maak de dressing door de ketchup, mayonaise en evt. whiskey te mengen. Breng op smaak met citroensap. Schep ¾ van de garnalen ¾ van de bieslook door de cocktailsaus en breng op smaak met peper.

2 Verdeel de sla, komkommer en zalm over de coupes. Schep de garnalencocktail erop, verdeel de rest van de garnalen erover en leg de kwarteleitjes erop. Bestrooi met de rest van de bieslook.

Tip Is niet iedereen een visliefhebber aan tafel? Vervang de garnalen en zalm door gerookte kipfilet.

Tip Andere kruiden dan bieslook zijn ook erg lekker. Je kunt ook gebruik maken met dille of peterselie. Of een combinatie van verse kruiden die je lekker vindt.

Wijntip Vinidirisa

Podere don Cataldo – IGT Vermentino 2020 €12,50

In 1998 kocht Ernesto Rocca, gedreven door zijn voorliefde voor de regio Puglia, een stuk grond in het dorp Leverano, in de provincie Lecce. Dit landgoed bestaat uit twee spiegelende gronden, te weten: Vignali Grandi en Podere don Cataldo. De premium wijnen, de beste selectie, dragen vol trots de naam van Podere don Cataldo. Momenteel is de vijfde generatie aan zet en zij zetten het bedrijf vol passie en liefde voort en brengen het bedrijf naar nieuwe, betere prestaties. Een heerlijke sappige witte wijn gemaakt van de Vermentino druif.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *