We kregen van de week een nieuwe saus binnen van Stonewall Kitchen. Die moest natuurlijk even getest worden! De classic Vodka saus is een volle en romige saus op basis van de lekkerste tomaten, vodka and Romano kaas. Heerlijk met gamba’s of balletjes (kip)gehakt, maar nu maakten we ‘m vega! En heerlijk vonden we ‘m! Hieronder vind je de ingredienten en het recept:

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 2 of 3 venkels (afhankelijk van grootte) in stukjes
  • zongedroogde tomaatjes in stukjes (stuk of 15)
  • flinke scheut bakolie van Betis
  • 3 tenen knoflook in plakjes of geperst
  • 1 pot Classic Vodka saus
  • 200 gram doperwtjes (vers of uit de diepvries)
  • 350 gram penne
  • zout/peper
  • parmezaanse kaas om te gratineren
  • 1 bol mozzarella in plakjes
  • verse basilicum
  • eventueel olijfolie met peperoncini en geroosterde pijnboompitjes.

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de penne conform de bereidingswijze op de verpakking. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht. Fruit ondertussen de venkel en de knoflook aan in de olijfolie todat de venkel zacht is. Voeg de zongedroogde tomaatjes, saus en doperwtjes (kook deze ven voor als ze vers zijn) en eventueel wat van het pastavocht; daarmee wordt de saus wat vloeibaarder. Doe de penne erbij en meng dit goed door elkaar. Proef even en voeg daarna peper en zout naar eigen smaak toe. Doe het gerecht in een ovenschaal en leg de mozzarella erop en strooi de parmezaanse kaas erover. Zet het in de oven totdat de kaas gesmolten is (houd je van een bruin korstje zet ‘m dan onder de grill voor 5 minuten). Maak het gerecht af met verse basilicum, de olijfolie (lekker pittig) en de pijnboompitjes.

We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *