Dit is zo’n recept dat makkelijk, snel te bereiden en ook nog eens heel lekker is. En het is heel zomers! Wij zijn fan van deze plaattaart met courgette, verse en zongedroogde tomaat, ricotta, pesto en citroen. En de onderstaande ingrediënten zijn voor een plaattaart die wij met gemak met z’n tweetjes eten. Met een salade erbij, kun je er ook met z’n drietjes van eten.

Ingrediënten:

  • 1 rol bladerdeeg (rechthoekig)
  • 1 bakje ricotta
  • 6 zongedroogde tomaten in stukjes
  • stuk of 4 verse tomaten (hangt een beetje van de grote af)
  • 2 courgettes
  • 1 bio citroen
  • 1 bakje pesto, lekkerst is zelfgemaakt, maar nu ging ik voor gemak (ik ging voor pistachepesto, maar kon die niet vinden, heb groene gebruikt. Pistachepesto is binnenkort weer bij ons verkrijgbaar)
  • parmezaan (35 gram, of zoveel als je lekker vindt)
  • handje pijnboompitten
  • basilicum voor de garnering
  • Epic Spice Aglio Olio Peperoncino
  • Betis bakolie

Hoe maak je ‘m?

Verwarm je oven voor op 200 graden (check even de verpakking van het bladerdeeg). Rol de bladerdeeg (met bakpapier) uit over je bakplaat. Mix iets meer dan de helft van de ricotta met het rasp van de citroen en 4 grote eetlepels pesto. Smeer dit uit over het bladerdeeg. Verdeel de zongedroogde tomaat hierover. Snijd de courgettes in plakjes van zo’n 3/4 mm (ik gebruikte de benriner hiervoor) en ook de tomaat. Leg nu een rijtje courgette, rijtje tomaat, rijtje courgette etc. over de ricotta. Als je hiermee klaar bent, mix je een beetje Betis bakolie met de Epic Spice mix en kwast je dat uit over de courgette en tomaat. Daaroverheen gaat nog een goede draai zwarte peper uit je molen. Zet de taart nu in de oven conform de tijd die in de gebruiksaanwijzing staat. Haal de taart 10 minuten van tevoren uit de oven en strooi eerst de pijnboompitjes over de tomaat en courgettes en daarna de parmezaan. Zet de taart nog even voor 10 minuuutjes terug. Als de kaas gesmolten is, is deze klaar! Laat ‘m eventjes paar minuten afkoelen en strooi dan de basilicum erover. Je kunt de taart daarna nog even aftoppen met wat druppels basilicumolie of peperoncino olie (als je van pittig houdt). Bon appetit!

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *