Wij zijn al jarenlang fan van Stonewall Kitchen. Waren de eerste winkel (buiten de importeur om) die Stonewall Kitchen in Nederland verkocht. We zijn zelfs in 2015 op bezoek geweest bij de brandstore in Maine!

Stonewall Kitchen is in 1991 opgericht door 2 broers. Op farmermarkets en braderieen verkochten ze hun eigengemaakte jams en sauzen, gebaseerd op de recepten van hun oma. Dat werd zo’n succes dat ze tegenwoordig 75.000 potten per dag produceren en veel verschillende prestigieuze prijzen voor hun merk binnen hebben gesleept. De laatste jaren was het lastig om een goed assortiment te voeren, maar dankzij de nieuwe importeur hebben we weer voldoende vooraad van de wereldberoemde Country Ketchup, bbq sauzen, maar ook aioli’s, dressings en chutneys. Kom gerust ook proeven!

Een van de nieuwste sauzen is de Sesame Ginger Teriyaki Sauce. En die moest natuurlijk getest worden! En lekker dat het gerecht was! Vandaar dat ik ‘m graag deel.

 Ingredienten (voor ongeveer 4 personen):

  • bosuitjes (stuk of 4), wit en groen gesneden
  • stuk gember (zo’n 3 cm., geraspt)
  • 3 tenen knoflook (gesneden of geperst)
  • 500 gram kippengehakt (staat niet op de foto, vond ik niet zo mooi eruit zien 😉 )
  • pak Maccheroncini van Filotea (lijkt raar, maar is eierpasta, supergeschikt voor dit, probeer maar)
  • fles Sesame Ginger Teriyaki Sauce
  • Stronk broccoli
  • 2 rode paprika’s
  • rode peper (in stukjes, met pitjes als je van extra pittig houdt)
  • gezouten pinda’s
  • koriander
  • evt. scheutje zoete ketjap/vissaus
  • Betis bakolie

Werkwijze:

Kook de broccoli kort voor, totdat het net gaar is. Giet het af en bewaar voor later.

Verwarm een scheutje olie in je wok of hapjespan. Rul het gehakt aan samen met het witte van de bosuitjes, de knoflook, gember en rode peper. Doe direct daarna de paprika erbij. Als het gaar is, gooi er dan een flinke scheut Sesame Ginger Teriyaki Sauce doorheen. Eventueel met een scheutje ketjap en vissaus (heb ik wel gedaan). Kook ondertussen de Maccheroncini volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakkingen. Voeg als de paprika’s wat zachter zijn, de broccoli toe. Even mee bakken en daarna kun je de Macceronchini toevoegen. Even husselen met elkaar en klaar ben je! Voeg als je dat nodig vindt, nog wat Sesame Ginger Teriyaki Sauce toe. Dien op met de gezouten pinda’s, het groen van de bosuitjes en verse koriander (houd je niet van koriander, gebruik dan platte peterselie). Oh ja en dan ziet het er zo uit!

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *