Elke zaterdag proberen we in de winkel wat lekkers voor jullie te maken. En vandaag maakt Renée caponata. Heerlijk met een stuk brood, maar ook heel erg lekker met de pasta van Filotea. Caponata is een traditioneel Siciliaans recept op basis van aubergines, ui, knoflook, olijven en rozijnen. Wij deden er ook Belazu apricot harissa in voor extra pit. Renée heeft een grote pan gemaakt waar je wel met z’n 8-en van kunt eten. We hebben ‘m geproefd, het is heerlijk! Ga jij ‘m binnenkort ook maken?

Ingrediënten:

  • 6 aubergines, gesneden in blokjes van 2 cm
  • 5 kleine uien, gesnipperd
  • 8 tenen knoflook, gesneden of geperst
  • 3 Italianavera passata della nonna
  • 50 gram kappertjes
  • 200 gram olijven met basilicum, door midden gesneden
  • 15 gram basilicum + wat extra om te garneren
  • 250 gram rozijnen (als je rozijnen erg hard zijn, laat ze dan even wellen).
  • pijnboompitjes voor de garnering en de crunch
  • Betis bakolie
  • 4 eetlepels Belazu apricot harissa
  • 4 eetlepels Bella Italia Siciliaanse kruiden
  • cayennepeper, peper en zout naar smaak

Zo maak je het:

Zet een pan met een dikke bodem (zoals de Staub gietijzeren stoofpan) op het vuur met een scheutje Betis bakolie. Bak je ui aan totdat deze glazig zijn, voeg de knoflook toe en na 2 minuten de aubergine. Voeg een bodempje water toe en doe de deksel op de pan. Als de aubergine zacht is, voeg je de overige ingrediënten toe (behalve de pijnboompitten). Laat het stoven op je laagste stand (ong. 15 minuten). Proef of je nog wat extra pit nodig hebt. Wij serveren ‘m met de Filotea tagliatelle en wat pijnboompitten erover. Basilicum is ook erg lekker en zorgt bovendien voor een mooi groen-signaal :-).

Reacties op blog

Gezellig even onverwacht langs bij mijn favo winkel. Buiten rook het zooo lekker maar binnen nog beter. Voor ik het wist kreeg ik een schaaltje geurende pasta in mijn handen geduwd en oh oh wat was dat lekker. Een smaak explosie. Ben zo blij dat het recept in de niewsbrief staat ga het morgen meteen zelf maken. Bedankt weer

Was echt heerlijk! Ga t zeker maken!

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *