Deze salade kun je als lunch eten, wil je ‘m wat gevulder dan zou je ook noedels kunnen toevoegen. We maakten de dressing op basis van de heerlijke soyasaus van Tomasu. Echt een aanrader. Deze sojasaus is gemaakt op Nederlandse bodem en is echt de hero in dit gerecht.

Ingrediënten voor 4 personen:

Dressing:

  • 8 eetlepels Tomasu sojasaus Sweet en Spicy
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels sesamolie
  • geraspte gember, stukje van zo’n 1.5 cm
  • 1 geraspte teen knoflook
  • sap van een 1/2 limoen

Salade:

  • 200 gram gemengde sla
  • 100 gram juliënne van wortel
  • 1 bakje sojabonen
  • 1 komkommer, eerst in de lengte halveren, deze opnieuw door de helft snijden en deze weer in blokjes.
  • 2 avocado’s, in schijfjes of blokjes
  • 1 pond gepaneerde kipfilethaasjes of schnitzels (snijd deze dan naar bakken in reepjes)

Om het af te maken:

  • 1 pond gepaneerde kipfilethaasjes of schnitzels (snijd deze dan naar bakken in reepjes)
  • handje pinda’s (of meer als je dat lekker vindt)
  • koriander

Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. En ook voor de salade. Doe de salade in een mooie saladeschaal, doe de dressing erover en meng met elkaar. Leg de kip op de salade, en maak het af met de pinda’s en de koriander.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *