Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Vandaag is dat parelcouscous met knapperige groente & falafel. De warme parelcouscous (die lijkt op pasta) breng je op smaak met een combinatie van smeuïge hummus, aromatische Belazu abrikozenharissa en onze zoetzure granaatappelazijn. Door de couscous warm om te scheppen worden alle smaken goed opgenomen. Samen met knapperige groente, verse kruiden, falafel en extra hummus een lekker en kleurrijk begin van de week.

Parelcouscous met knapperige groente en falafel

Bereidingstijd 20 min.

Ingrediënten voor 4 personen

250 g parelcouscous

4 porties falafel

1 bakje hummus (ca. 200 g)

2 ½ el Belazu abrikozenharissa

4 el granaatappelazijn (fles 225 ml)

1 bosje radijs (gehalveerd)

1 pot Amsterdamse uitjes (uitgelekt)

250 g snoepkomkommers (in plakjes)

1 bosje munt (7.5 g, blaadjes fijngesneden)

1 bosje peterselie (15 g, fijngesneden)

100 g granaatappelpitjes

1 Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Bereid de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2 Meng de ½ van de hummus met 2 el harissa en de azijn en schep om met de warme parelcouscous in een grote schaal. Voeg een beetje kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Schep de radijs, uitjes, komkommer en ¾ van de verse kruiden erdoor en bestrooi met de granaatappelpitjes.

3 Roer de rest van de harissa door de rest van de hummus. Bestrooi met de rest van de kruiden en serveer met de falafel bij de parelcouscous.

Tip: lekker met een partje citroen en wat geroosterde amandelen.

Variatietips: kruiden als dille, bieslook en koriander zijn ook erg lekker in dit gerecht.

Met de groente kun je natuurlijk ook eindeloos variëren. Cherrytomaatjes, (snoep)paprika, maar ook rauwe courgetteblokjes passen bijvoorbeeld ook goed in dit gerecht.

In plaats van falafel kun je ook verkruimelde feta erdoor scheppen of gegrilde halloumi erbij serveren.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *