Houden jullie ook zo van hartige taart? De afgelopen week waren wij toevallig thuis nogal in de hartige taarten. Zo bakte Anne een caprese taart, Marije een heerlijke quiche met paprika en feta en Karen een lekkere taart met aubergine en gekarameliseerde rode ui. En Lies? Die maakte even geen hartige taart, maar maakt ze het liefst alle 3! Je vindt het recept van de hartige taart met aubergine en gekarameliseerde rode ui hieronder:

Ingrediënten:

  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 aubergines, in blokjes
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 1 el appelstroop
  • 3 el balsamico maturato
  • 3 eieren
  • 1 bakje ricotta
  • 60 gram parmezaanse kaas
  • 8 zongedroogde tomaatjes in stukjes
  • Betis bakolie
  • Belazu Rose Harissa (bijv. die met abrikoos)
  • zout/peper (naar smaak)
  • 250 gram cherrytomaatjes, door midden gesneden
  • basilicum en geroosterde pijnboompitjes voor de garnering (missen op de foto)

Bak de aubergine in een koekenpan (met Betis bakolie) totdat de blokjes lekker zacht zijn, voeg 3 eetlepels Belazu Rose Harissa toe. Je kunt ook de aubergine in de oven of airfryer roosteren met Betis bakolie en de 3 eetlepels Rose Harissa.

Fruit ondertussen de ui aan in een sauspan en voeg daarna de balsamico en de appelstroop toe. We gaan ze carameliseren, dus laat ze lekker sudderen totdat ze zacht en zoet zijn. Let wel op: voeg gerust wat water toe als het dreigt droog te koken.

Leg de bladerdeeg in je hartige taart vorm en prik er een aantal gaatjes in. Leg nu de rode uien erin met daarover de aubergine en de zongedroogde tomaat. Klop de ricotta met de eieren, de Parmezaanse kaas en zout/peper los en giet dit over de aubergine. Leg daarna de tomaatjes met de snijkant naar boven op het ricotta/groentenmengsel.

Bak de taart af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking van het bladerdeeg. Laat even afkoelen en garneer het met de pijnboompitjes en de basilicum. Lekker is nog om wat olijfolie over de taart te druppelen. Mijn favoriet is de Terre Francescane met peperoncini voor extra pit!

Eet smakelijk!

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *