1

ZATERDAG 22 DECEMBER: DEMO EXPRESSPOT VAN CROCKPOT

Slowcooker van Crockpot

Misschien ken je het merk Crockpot al van de slowcookers. Die zijn er in best veel verschillende modellen. Wat doet een slowcooker eigenlijk en wat zijn nu precies de verschillen?

In een slowcooker gaar je op een hele lage temperatuur je gerecht. Dit geeft niet alleen een heerlijke smaak, maar het is vooral ook makkelijk! 's Ochtends stop je de ingrediënten in de slowcooker en als je thuiskomt van je werk, staat er een heerlijk gerecht klaar en kun je zo aanvallen! 

De verschillen tussen de verschillende modellen

Allereerst natuurlijk het formaat; je hebt een klein model voor ongeveer 2 personen, tot een Crockpot met een inhoud van 5.7 liter als je voor een groot gezin kookt. 

Daarnaast heb je modellen die handmatig bedient worden. Deze hebben alleen een stand low (dan gaart je gerecht zo'n 8 uur op een lagere temperatuur), stand high (dan gaart het iets sneller op een iets hogere temperatuur, zo'n 5/6 uur) en een warmhoudstand (na het garen schakelt het apparaat naar deze stand over. Ook zijn er geavanceerde modellen waarbij je dit digitaal kunt regelen. Je kunt op het display zien hoe lang het produkt nog moet garen. Na afloop van het garingsproces gaat de slowcooker automatisch over naar de warmhoudstand. 

Dan de binnenpan. Deze zijn in keramiek (kun je vaak in de oven zetten) en aluminium. Keramiek heeft als voordeel dat het geen geurtjes opneemt, maar is kwetsbaar. En in sommige aluminium binnenpotten kun je weer je ingrediënten aanbraden en -fruiten. 

Kortom: er is voor iedereen wel een model slowcooker te vinden. Maar er is meer..........

Crockpot Expresspot

Mogen wij je voorstellen: de jongste telg van Crockpot; de Expresspot

Vanaf oktober is de allernieuwste Crockpot op de markt. In deze Crockpot kun je niet alleen slowcooken, maar ook onder hoge druk koken. Dit betekent dat je binnen 45 minuten een heerlijke stoofschotel kunt maken (die normaal zo'n 4 uur nodig heeft), of binnen 15 minuten spareribs maakt die van het bot afvallen, of een heerlijke curry in 15 minuten. Noem maar op! Daarnaast kun je met dit apparaat yoghurt maken, risotto op een makkelijke manier bereiden, rijst koken en groentes stomen. Vind je het gek dat wij fan zijn? 

Zaterdag 22 december: demonstratie Expresspot van 12.00 tot 16.00 uur.

Aanstaande zaterdag willen we je graag laten kennismaken met deze fijne nieuwe Crockpot. Chef Jelmer gaat er mee aan de slag en vertelt er je graag alles over. En natuurlijk kun je een hapje mee-eten! Zien we je zaterdag?

Reacties op blog

Gereviewd door Hetty

posted on Dec 18, 2021
Ik ben er erg nieuwsgierig naar. . 3 weken terug gekocht.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.