0


Kaasfondue is een traditioneel gerecht wat gezellig is om samen met je vrienden en/of familie van te genieten. Deze variant heeft zowel een lichtpittige als een frisse twist. De Zaanse sambal past perfect bij de zacht-romige kaas. Zaanse Sambal wordt gemaakt met een aantal Zaanse ingrediënten zoals mosterdzaad en pinda-olie. Deze sambal is niet alleen heerlijk bij nasi of bami, maar eet 'm ook bij je tosti, door de pasta, gebruik 'm in de marinade of bij je borrelplank. Of doe 'm  - net zoals Jadis van The Lemon Kitchen, door de kaasfondue. De kaasfondue wordt geserveerd in de Boska Cheesebaker; deze past perfect bij je borrelplank en ziet er niet alleen heel mooi uit, maar houdt de kaas ook warm. Bij kaasfondue kun je verschillende groente soorten serveren, van zoete cherrytomaatjes tot bittere witlof! Wat weer perfect past in de mooie kleine schaaltjes. Stokbrood mag trouwens ook niet ontbreken bij dit gerecht! Zie hieronder het Zaanse Sambal kaasfondue recept.

Kaasfondue met Zaanse Sambal 


Bereidingstijd: 15 minuten | 2/3 personen 

Ingrediënten:

  • 1 biologische citroen
  • klein teentje knoflook (fijn)
  • 1 potje Zaanse Sambal 
  • 200 gram jonge kaas
  • 100 gram belegen kaas
  • 1 theelepel maïzena
  • 200 ml witte wijn (Chardonnay)
  • verse tuinkers
    *snuf peper & zout

Benodigdheden:

  • Handrasp
  • Boska Cheesebaker (of een andere fonduepan)
  • Vorkjes

Bereidingswijze Zaanse sambal kaasfondue

  1. Snijd als eerste de twee stuk kazen in kleine blokjes (1 bij 1 centimeter). Meng de wijn met (gezeefde) maïzena tot het een mengsel is geworden. Zet een steelpannetje op middelhoog vuur en voeg toe.
  2. Roer de kaas er in porties door tot je een gladde, dikke fondue krijgt. Gebruik de handrasp om wat verse citroenzest (rasp) toe te voegen. Voeg vervolgens een eetlepel citroensap en fijngehakte knoflook toe.
  3. Als de kaas mooi gesmolten is, voeg je ongeveer 1 grote eetlepel Zaanse Sambal toe. Ben je net als Jadis gek op pittig eten? Voeg dan het gehele potje toe!
  4. Giet de gesmolten kaas vervolgens in de Boska Cheesebaker, verdeel er wat verse tuinkers overheen en zet 'm op de waxinelichthouder.

Serveertip:

Zoals op de foto’s te zien is, kun je bij de kaasfondue allerlei soorten groente serveren. Denk aan gegrilde pompoen, paddenstoelen, komkommer. Serveer er een glas witte wijn bij. Smakelijk!

the lemon kitchen

 

Reacties op blog

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.