2

RECEPT: GEMARINEERDE OIJVEN À LA STEFANIA

Eén van onze leukste weekenden van het jaar, is toch wel het weekend als Stefania hier is. En laat dat nu zijn! De hele winkel geurt naar Italië. De keuken is aangekleed met heerlijke verse ingredienten en in de keuken staat de Italiaanse Stefania. Hoe Italiaans wil je het hebben?

Italiaans weekend 2019

We hebben het hele weekend workshops en we beginnen vanavond met een dinerworkshop! En tijdens het workshoppen mag er natuurlijk gesnackt worden. Daarom heeft Stefania deze heerlijke gemarineerde olijven gemaakt. Wil je zelf thuis ook genieten van deze olijven? Lucky you; hier is het recept!

INGREDIËNTEN

  • 1 kilo olijven met pit (uitgelekt). Wij gebruikten olijven op water en zout.
  • 2 eetlepels venkelzaadjes
  • 3 tenen knoflook, gepeld en heel
  • zest van 1 sinaasappel
  • 1 citroen in schijfjes
  • 4 eetlepels Umbrië olijfolie
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels

Doe alle bovenstaande ingrediënten in een weckpot en klaar is het! Laat het ongeveer 4 dagen staan en dan is de smaak echt top! De olijfjes blijven ongeveer 8 dagen goed na het marineren.

Je kunt er ook nog veel langer van genieten, dan moet je net zoveel Umbrië olijfolie toevoegen totdat de olijfjes onder staan. Je kunt ze dan minimaal een half jaar lang goed houden. En zijn de olijfjes op? Dan heb je een heerlijke kruidige olijfolie.

Gemarineerde olijven a la Stefania

Reacties op blog

Gereviewd door Annemarie Tulleken

posted on Feb 01, 2019
Goddelijk!!

Gereviewd door Marijke Wieringa

posted on Feb 02, 2019
Website is al net zo leuk en aantrekkelijk als de winkel

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.