Gimber is heerlijk in plat, bruisend of heet water. Maar je kunt er zoveel meer mee! Zo kun je er mee koken (scheutje door je curry is heerlijk), maar ook lekkere mock- of cocktails van maken! Neem deze alcoholvrije Margarita. Je maakt de Margarita als volgt:

Ingrediënten voor 1 mocktail:

  • 30 ml. Gimber
  • 45 ml. vers sinaasappelsap
  • 60 ml. vers limoensap (bewaar 1 uitgeperse limoen)
  • 1 el. agavesiroop of suikerwater
  • bruisend water
  • ijsblokjes
  • limoen-, sinaasappelzest en zout voor een zoutrandje op het glas

Bereidingswijze:

  • Doe een handvol ijs in een cocktailshaker en voeg de Gimber, het limoen- en sinaasappelsap en de agavesiroop/suikerwater toe.
  • Shake baby shake! Voor 15 seconden.
  • Wrijf een uitgeperste citroen rond de rand van een glas en doop het glas in de zests en het zout voor een mooie randje.
  • Doe een handvol ijs in het glas en schenk de Gimber mocktail in het glas.
  • Werk af met bruisend water.

Cheers!

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *