Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Vandaag halen we onze inspiratie uit La bella Italia voor een pastasalade met de rigatoni van Italianavera. Geen klassieker met pesto, maar een romige dressing op basis van Roasted Garlic Aioli van Stonewall Kitchen. Daarnaast gebruiken we de aioli ook om de kip mee in smeren. Het vlees is zo in één keer op smaak en klaar voor de grill. Zo sla je 2 vliegen in 1 klap 😉 En niet alleen de kip wordt gegrild; de sla en citroen grillen we ook voor extra smaak. Buon appetito!

Romige pastasalade met broccoli, citroen & gegrilde kip

Bereidingstijd 25 min.

Ingrediënten voor 4 personen

½ zak Italianavera Rigatoni

500 g broccoli (in kleine roosjes)

350 g kipfilethaasjes

3 el Roasted garlic aioli (Stonewall Kitchen)

2 kropjes mini romainesla (of 1 grote)

1 citroen (gehalveerd)

100 g (magere) yoghurt

20 g selderij (fijngesneden)

50 g Parmezaan (geschaafd)

Grillpan

1 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel koud. Kook de broccoli in ca. 5 min. beetgaar. Giet af, spoel koud en laat goed uitlekken.

2 Schep ondertussen de kip om met 1 el aioli. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in ca. 6 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd afgedekt warm. Snijd de kropjes sla in parten en gril 1-2 min. op de snijkanten. Gril vervolgens de citroenhelften op de snijkant ca. 3 min. tot het vruchtvlees begint te karamelliseren. Neem uit de pan en laat iets afkoelen.

3 Meng de yoghurt met de rest van de aioli breng op smaak met citroensap, peper en zout. Schep om met de pasta in een grote serveerschaal. Meng de broccoli en selderij erdoor en verdeel de slaparten, kip en Parmezaan erover. Serveer met de citroenhelften.

Tip Lekker met kappertjes.

Variatietip In plaats van selderij kun je ook grof gesneden rucola gebruiken.

BBQ tip De kip, sla en citroen kun je natuurlijk ook lekker op barbecue bereiden.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *