Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Met de zomer voor de deur en het heerlijke zonnige weer zijn er wat ons betreft al genoeg redenen om zo veel en zo vaak als het kan buiten te genieten. De barbecue erbij maakt dit plaatje wel echt compleet. En niet alleen in het weekend hoor! Daarom maken we vandaag een frisse kipburger met avocado, spek, ei en komkommer. Kipgehakt, dille en kaas & basilicumzout van The Spice Tree vormen de burger. Een lekkere saus hoort daar natuurlijk ook bij! Uit het uitgebreide assortiment van Stonewall Kitchen gebruiken we de Everything aioli die gebaseerd is op de smaken van de populaire gelijknamige Amerikaanse bagel. Lekker!

Kipburger met avocado, aioli & ei

Bereidingstijd 30 min.

Ingrediënten voor 4 personen

600 g kipgehakt

1 bosje dille (fijngesneden)

The Spice Tree zoutmolen kaas & basilicum

4 hamburgerbroodjes

2 middelgrote eieren

8 plakken ontbijtspek

1 kropje romainesla (blaadjes losgehaald)

4 mini komkommers (in de lengte in plakjes)

1 avocado (in plakjes)

4 el Stonewall Kitchen Everything aioli

Barbecue

Keukenpapier

1 Steek de barbecue aan. Meng het gehakt met de dille en breng op smaak met het zout. Vorm er 4 burgers van. Grill de burgers in ca. 14 min. gaar op de barbecue. Keer halverwege. Snijd de broodjes open en grill 1-2 min. op de snijkant op het rooster.

2 Kook ondertussen de eieren in 8 min. in kokend water bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water en snijd (met behulp van een eiersnijder) in plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in ca. 6 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

3 Beleg de onderste helften van de broodjes achtereenvolgens met wat sla, komkommer, avocado, een burger, aioli en eiplakjes. Dek af met de bovenste helften van de broodjes en serveer.

Lekker met tuinkers en de ketchup van Stonewall Kitchen.

Tip Je kunt het spek ook op een speciale gietijzeren plancha op de barbecue bereiden.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *