Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Deze week start de lente met warme Midden-Oosterse smaken in geroosterde gevulde paprikahelften met gehakt, bosui & ingemaakte citroentjes. Erbij een kruidige couscous met peterselie en pistache. Ster van het gerecht is de heerlijke smaakmaker van Belazu. Zo zie je maar dat de tagine kruidenpasta met tomaat & gerookte paprika niet alleen in stoofgerechten goed tot zijn recht komt, maar juist breed inzetbaar is. De ingemaakte citroentjes zorgen voor een fris zuurtje naast de zoete rozijnen in de vulling.

Gevulde paprika’s met gehakt, rozijnen & ingemaakte citroen

Bereidingstijd 35 min. (inclusief 20 min. oventijd)

Ingrediënten voor 4 personen

4 paprika’s

1 el bakolijfolie (blik, 946 ml, Betis)

300 g rundergehakt

3 el taginepasta (potje 130 g, Belazu)

4 ingemaakte citroentjes (pot 350 g, Belazu)

50 g rozijnen

1 bosje bosui (in ringen)

100 g geraspte (belegen) kaas

150 g (volkoren) couscous

50 g pistachenoten (geroosterd en grof gehakt)

1 bos (platte) peterselie (fijngesneden)

Bakpapier

Bakplaat

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje zitten. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar boven.

2 Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt met 2 el taginepasta in ca. 5 min. rul. Halveer de ingemaakte citroentjes en schep het vruchtvlees eruit. Dit wordt niet gebruikt. Snijd de schil fijn. Neem de pan van het vuur en roer de citroenschil, rozijnen en bosui door het gehakt. Breng op smaak met zout. Meng de kaas erdoor en verdeel de vulling over de paprikahelften. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.

3 Meng ondertussen de rest van de taginepasta door de aangegeven hoeveelheid kokend water dat op de verpakking van de couscous staat vermeld en bereid verder volgens de aanwijzingen. Roer los en meng de pistache en peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de couscous met de paprikahelften en extra taginepasta.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *